Γιατί «κοκκίνισε» το γαλάζιο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: Μερικοί απρόσμενοι επισκέπτες [εικόνες]

Παρακολουθώντας κάποιος στιγμιότυπα από το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα περισσότερα από τα «μεγάλα ονόματα» του κόμματος στις πρώτες σειρές, ωστόσο, εντύπωση προκάλεσαν και ορισμένοι απρόσμενοι επισκέπτες.

Ο λόγος για μερικούς συμπαθέστατους Κινέζους οι οποίοι έδειχναν να απολαμβάνουν τα όσα συνέβαιναν μη δίνοντας σημασία (δεν γνωρίζουν άλλωστε) στα όσα εκτόξευαν οι «γαλάζιοι» Νίκητας Κακλαμάνης και Μάκης Βορίδης.

Βέβαια δεν επρόκειτο για τουρίστες, αλλά για τον υπουργό Επικοινωνίας της Κίνας, Λούο Σουάνγκ, και τέσσερις ακόμη αξιωματούχους οι οποίοι βρέθηκαν στις πρώτες σειρές του 9ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης.

Επικεφαλής, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», ο υπουργός, Λούο Σουάνγκ, ενώ τον συνόδευαν ο Ζανκ Τσιανγκούρ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος διεθνών σχέσεων τομέα Δυτικής Ευρώπης, καθώς και οι Ζου Τσιαντσούνγκ και Τσιαν Τσιανκάο, και η γραμματεύς του υπουργού Τύπου, Τσεν Ντα Γουέιν.

«Ακριβώς σε πέντε χρόνια από σήμερα, είμαι σίγουρος ότι οι Κινέζοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα θα έχουν τριπλασιαστεί. Οι Κινέζοι αγαπάμε πολύ την Ελλάδα και σίγουρα ο ευρωπαϊκός μας δρόμος περνάει από εδώ», δήλωσε στην εφημερίδα ο φιλέλληνας υπουργός, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η χώρα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση που τη μαστίζει.

Αποκάλυψε, ακόμη, τη μεγάλη του αγάπη για το Αιγαίο, το κρασί, το ελαιόλαδο, ενώ έδειξε να μένει άφωνος όταν πληροφορήθηκε πως το όνομα του κόμματος το εμπνεύστηκε ο ιστορικό ηγέτης της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν διάβασε το βιβλίο του Μάο με τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία».

«Είπαμε ναι στην πρόσκληση του συνεδρίου, γιατί πιστεύουμε στο μέλλον της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια οι ελληνοκινεζικές σχέσεις έχουν αναπτυχθεί πολύ, αλλά μπορούμε περισσότερο. Θέλουμε να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας. Εχουμε διαφορετικές ιδεολογίες με τη ΝΔ, αλλά μπορούμε να βρούμε κοινούς τόπους. Αλλωστε μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά κόμματα, αλλά τα προβλήματα είναι ίδια. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι η διεθνής οικονομική κρίση που πρέπει να την ξεπεράσουμε», υποστηρίζει με σθένος ο Λούο Σουάνγκ.

Εξωτερική φωτογραφία Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Φωτογραφίες Εθνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ