Κουβέλης: Ο Σαμαράς πίστευε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ψάρι αγκιστρωμένο. Ε, δεν ήταν! - iefimerida.gr

Κουβέλης: Ο Σαμαράς πίστευε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ψάρι αγκιστρωμένο. Ε, δεν ήταν!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο κ. Σαμαράς πίστευε πως ήμασταν ψάρι αγκιστρωμένο» λέει ο Φώτης Κουβέλης, που αποφάσισε να μιλήσει για το τι συνέβαινε στην τρικομματική κυβέρνηση με την χαρακτηριστική φράση «ό,τι και να λέγαμε οι τελικές αποφάσεις είχαν χρώμα Σαμαρά και Στουρνάρα».

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ λέει ότι το κόμμα του δεν θα μπορούσε να είναι ο προσχηματικός εταίρος, ενώ διερωτάται: «Την παραβίαση ζητημάτων δημοκρατίας όπως έγινε στην ΕΡΤ ή το να μην έχουμε αντιρατσιστικό νόμο, ποια διεθνής υποχρέωση μας το επέβαλε;».

«Σε μία από τις τελευταίες συσκέψεις τους το είχα πει. Αν θέλετε να πάμε σε εκλογές, να πάμε. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα», θυμάται ότι είπε στην τελευταία συνάντηση των αρχηγών, ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέει: «Ο Βενιζέλος δεν μου είπε ποτέ πως ό,τι κάνουμε, θα το κάνουμε μαζί. Τέτοια ρηματική διαβεβαίωση δεν είχα, πρέπει να είμαι ειλικρινής. Υπήρχαν όμως δύο δυναμικά στοιχεία, η από κοινού κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και του νομοσχεδίου περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ». Και ομολογεί: «Δεν είχα εκτιμήσει ότι θα άλλαζε απόφαση».

Για την απόφαση του να συμμετάσχει στην τρικομματική κυβέρνηση λέει ότι δεν παίρνει πίσω τίποτα από όσα έκανε τον Ιούνιο του 2012. «Τα βάρη που επωμίστηκα ήταν πολύ μεγαλύτερα από το ποσοστό του 6,3% που πήρε η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές», τονίζει και παραδέχεται: «Ο Σαμαράς ήταν ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος και δεν ετέθη από πουθενά κι από κανέναν θέμα να μην είναι πρωθυπουργός».«Και σήμερα αν γύριζα πίσω, Σαμαρά θα επέλεγα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ