«Πανηγυρίζει» η Ουάσιγκτον για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ - iefimerida.gr

«Πανηγυρίζει» η Ουάσιγκτον για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ

«Πανηγυρίζει» η Ουάσιγκτον για τον αγωγό ΤΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ένα σημαντικό επίτευγμα χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ την επιλογή της διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Οπως επεσήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόκειται για μία καίρια κίνηση για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

Ο Πατρίκ Βέντρελ αναγνώρισε πως αυτό θα φέρει μία νέα πηγή προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, στόχος που υποστήριζαν σθεναρά οι ΗΠΑ. Παράλληλα, υπογράμμισε πως αυτό αντανακλά τις προσπάθειες της γηραιάς ηπείρου να διαφοροποιήσει τους ενεργειακούς πόρους της, συμπεριλαμβανομένων των τολμηρών βημάτων προς την κατεύθυνση του ανταγωνισμού και του εμπορίου, που περιλαμβάνει και το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτου της ΕΕ, μια σημαντική δέσμη ρυθμιστικών μέτρων, που αποφασίστηκαν το 2009.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνώρισε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη προωθεί την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά θα συμβάλει και στο να επιτευχθεί ο ίδιος στόχος σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που είναι κρίσιμο για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ