Τσίπρας: Πρόταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή - iefimerida.gr

Τσίπρας: Πρόταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Τσίπρας: Εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει τις τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες, για την υπόθεση της ΕΡΤ θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας στα Χανιά κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της τοπικής ΕΡΑ.

Ο κ. Τσίπρας, όπως σημειώνει ο ιστότοπος zapra, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να εξετασθούν οι ευθύνες «όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν διαδικασίες που θα κοστίσουν στον Ελληνα πολίτη πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ»

Ακαρπη συνάντηση Καψή – εργαζόμενων

Την ίδια ώρα, δεν υπήρξε πεδίο επαφής και κατά τη δεύτερη συνάντηση του Παντελή Καψή με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (ΠΟΣΠΕΡΤ, δημοσιογράφοι).

Στη δύωρη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι, ο κ. Καψής κατέθεσε πρόταση για την πρόσληψη 2.000 εργαζομένων στο μεταβατικό σχήμα οι οποίοι θα κληθούν να υπογράψουν συμβάσεις δύο μηνών και με δέσμευση για αναγνώριση της προϋπηρεσίας αυτής και στο νέο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο Καψής άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του για τη μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και «παγωμένους» τους εργαζόμενους, καθώς είπε πως η καταβολή της αποζημίωσης θα είναι αποτέλεσμα συμψηφισμού μεταξύ της Συλλογικής σύμβασης και του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο και θα εφαρμοστεί αναδρομικά.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα συνάντηση τη Δευτέρα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ