ΣΥΡΙΖΑ: Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τον TAP είναι επικοινωνιακά – Η Ελλάδα δεν έχει οφέλη - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τον TAP είναι επικοινωνιακά – Η Ελλάδα δεν έχει οφέλη

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τον TAP είναι επικοινωνιακά – Η Ελλάδα δ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απουσία ενεργειακού σχεδιασμού καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του για τον ΤΑΡ, στον οποίο όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει κρατική ή ιδιωτική ελληνική συμμετοχή, ενώ αντίθετα θα υπάρχει τουρκική μέσω της κρατικής TPAO.

«Κανένας δεν ξέρει αν η τελευταία έγκριση του TAP θα είναι η οριστική. Η αξιοπιστία της χώρας έχει καταρρακωθεί» και η κυβέρνηση, «τηρώντας στάση παρατηρητή, προσανατολίζεται κάθε φορά προς τα κατά καιρούς επικρατούντα συμφέροντα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η επιλογή του ΤΑΡ, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν αποτέλεσμα ενεργούς πολιτικής της χώρας μας, αλλά καθαρά εσωτερική στάθμιση συμφερόντων από μέρους του κονσόρτσιουμ των εταιρειών του Shah Deniz και TAP, δεν προσφέρει στη χώρα μας τα οφέλη «που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης», ενώ «περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία» τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να αποσαφηνίσει.

Γι' αυτό, υπογραμμίζει, οι σημερινοί πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, κινούνται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής και το μόνο στο οποίο στοχεύουν, είναι να εξαπατήσουν το λαό.

Μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για ενδοτικότητα, η οποία, όπως αναφέρει, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού, «ενδυναμώνουν τις απαιτήσεις των πολυεθνικών και διαμορφώνουν ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες για την έξοδο από την κρίση». Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή του ΤΑΡ έχει σχέση με «την ακόμα μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στα αμερικάνικα συμφέροντα τα οποία επιδιώκουν τη μείωση της επιρροής της Ρωσίας στους ενεργειακούς διαδρόμους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ