Wall Street Journal: Πλήγμα για την Ευρωζώνη- Συρρικνώθηκε εκ νέου η οικονομία της Ιρλανδίας - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Πλήγμα για την Ευρωζώνη- Συρρικνώθηκε εκ νέου η οικονομία της Ιρλανδίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ύφεση επιστρέφει η Ιρλανδία της οποίας η οικονομία συρρικνώθηκε εκ νέου κατά 0,6% σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία αναφέρει παράλληλα πως το πλήγμα που δέχθηκε η Ιρλανδία αποτελεί ταυτόχρονα και ένα «χτύπημα» για τους πολιτικούς της Ευρωζώνης που την θεωρούσαν παράδειγμα επιτυχίας στην εφαρμογή των μέτρων σκληρής λιτότητας.

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται πως η ιρλανδική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο λόγω της εξασθένησης της οικονομίας της Ευρωζώνης και της Βρετανίας.

Η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, αναφέρει το δημοσίευμα, αποτελεί πλήγμα στις ελπίδες της ιρλανδικής κυβέρνησης για μία ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, καθώς θα προκαλέσει πιθανότατα νέες αμφιβολίες στους επενδυτές ομολόγων σχετικά με την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει το υψηλό χρέος της, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα πλήγμα για τους πολιτικούς της Ευρωζώνης οι οποίοι θεωρούσαν την Ιρλανδία ένα «σπάνιο παράδειγμα επιτυχίας των μέτρων αυστηρής λιτότητας».

Η Ιρλανδία θα λάβει αργότερα στο 2013 την τελευταία δόση του δανείου που διαπραγματεύθηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ στα τέλη του 2010. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βασισθεί στον δανεισμό της από τις αγορές ομολόγων για να καλύψει το ακόμη υψηλό δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ