Avtoros Shaman: Οχτάτροχος κολοσσός για γρήγορες βόλτες στη Σιβηρία - iefimerida.gr

Avtoros Shaman: Οχτάτροχος κολοσσός για γρήγορες βόλτες στη Σιβηρία

Avtoros Shaman: Οχτάτροχος κολοσσός για γρήγορες βόλτες στη Σιβηρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις σιβηρικές τούντρες και στέπες όταν λιώνουν τα χιόνια το έδαφος γίνεται τόσο σαθρό που μόνο ερπυστριοφόρα κυκλοφορούν χωρίς πρόβλημα. Επειδή όμως αυτά είναι και πολύ αργά και καταναλώνουν υπερβολικά πολύ καύσιμο η Αvtoros παρουσίασε το Shaman, ένα τέρας 6 μέτρων με 8 κινητήριους τροχούς.

Το χαρακτηριστικό του Avtoros Shaman, πέρα από τις τεράστιες διαστάσεις του –με 430 χιλιοστά τεράστια είναι και η απόστασή του από το έδαφος- είναι και τα γιγαντιαία ελαστικά του. Πρόκειται για λάστιχα χαμηλής πίεσης με ύψος 1,20 και πλάτος μισό μέτρο που εξασφαλίζουν τόσο μεγάλη επιφάνεια επαφής με το έδαφος που παρά τους 4 τόνους του το Shaman δεν βυθίζεται και δεν κολλάει στις λάσπες. Στα δύσκολα πάντως μπορεί να κινηθεί -με χαμηλές ταχύτητες- και προς τα πλάγια καθώς στρίβουν όλοι οι τροχοί, ενώ προκειμένου να εξασφαλίζεται η εύκολη και με χαμηλό κόστος συντήρηση και οι 4 άξονες του, που είναι όλοι κινητήριοι, είναι ίδιοι κατασκευαστικά.

Ο κινητήρας, συγκριτικά με το αμάξωμα, είναι ένας μάλλον μετριοπαθής diesel 3.000 κυβικών και 176 ίππων της Iveco, που εξασφαλίζει μια τελική γύρω στα 70 χλμ./ ώρα και βρίσκεται καλά προστατευμένος στο κέντρο του πλαισίου. Για λόγους βάρους στο αμάξωμα, που θεωρητικά έχει διάφορες παραλλαγές και μπορεί να είναι μέχρι και 9θέσιο, το αλουμίνιο και τα συνθετικά υλικά έχουν την τιμητική τους.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Avtoros Shaman, η τιμή του οποίου παραμένει άγνωστη, είναι η κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης, ενώ η αναδιπλούμενη προπέλα στο πίσω μέρος του δείχνει ότι γίνεται και αμφίβιο όταν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ