Πέντε από τους είκοσι δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου βρίσκονται στην Ελλάδα- Στην κορυφή Σαντορίνη και Κρήτη - iefimerida.gr

Πέντε από τους είκοσι δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου βρίσκονται στην Ελλάδα- Στην κορυφή Σαντορίνη και Κρήτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη λίστα των 20 αγαπημένων τόπων για διακοπές στη Μεσόγειο «πρωταγωνιστούν» παρά τις δυσοίωνες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα πέντε μαγευτικοί ελληνικοί τόποι.

Η Σαντορίνη και η Κρήτη, αποτελούν τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, το Ημεροβίγλι, τα Φηρά, τα Χανιά και το Ρέθυμνο καταλαμβάνουν τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις στη λίστα των 20 δημοφιλέστερων προορισμών της Μεσογείου.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που διεξήγαγε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr και παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους Μεσογειακούς προορισμούς με βάση τις κριτικές των χρηστών της.

Πρώτος προορισμός με διαφορά είναι το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, ενώ στη δεύτερη θέση θέση είναι τα Φηρά Σαντορίνης. Στην τρίτη θέση είναι το Κάπρι της Ιταλίας με πολύ μικρή διαφορά από τα Χανιά που καταλαμβάνουν την τέταρτη. Τη χρυσή πεντάδα συμπληρώνει το Ρέθυμνο με δημοτικότητα 81, ενώ στη θέση 17 συναντάμε και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Η Κρήτη και η Σαντορίνη, σύμφωνα με τη λίστα, είναι τα δυο νησιά που έρχονται στο μυαλό των ταξιδιωτών στο άκουσμα της Λέξης Μεσογείου. Τη λίστα συμπληρώνουν έξι προορισμοί από την Ιταλία, με το Κάπρι να κατακτά την τρίτη θέση στη λίστα, τέσσερις προορισμοί από την Ισπανία, δυο από τη Γαλλία και το Λάγκος της Πορτογαλίας.

Η λίστα αναλυτικά:

1. Ημεροβίγλι, Σαντορίνη 85
2. Φηρά, Σαντορίνη 82
3. Κάπρι, Ιταλία 81 (81,41)
4. Χανιά, Κρήτη 81( 81, 32)
5. Ρέθυμνο, Κρήτη 81 (81,27)
6. Λάγκος, Πορτογαλία 81
7. Συρακούσες, Σικελία 81
8. Λανές, Ισπανία 81
9. Μονακό, Μόντε Κάρλο 81
10. Tavira, Πορτογαλία 80
11. Τράπανι, Ιταλία 80
12. Αλγκέρο, Ιταλία 80
13. Σάντα Μαργαρίτα Λιγούρε, Ιταλία 80
14. Κονίλ ντε λα Φροντέρα, Ισπανία 80
15. Σάντα Οϊλάλια, Ισπανία 79
16. Μαρμπέγια, Ισπανία 79
17. Άγιος Νικόλαος, Κρήτη 79
18. Λινιάνο Σαμπιαντόρο, Ιταλία 79
19. Saintes Maries de la Mer, Γαλλία 79
20. Αλκούντια, Ισπανία 79

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ