NBA draft 2013 - Η διαδικασία, τα φαβορί, οι εκπλήξεις και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - iefimerida.gr

NBA draft 2013 - Η διαδικασία, τα φαβορί, οι εκπλήξεις και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αρχίζουν τα draft – Η διαδικασία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρωτάθλημα του NBA τελείωσε με τους Μιαμι Χιτ να καταφέρνουν να κάνουν το «back to back» μετά από μια εντυπωσιακή σειρά τελικών απέναντι στους μαχητικούς Σπερς. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της παγκόσμιας μπασκετικής κοινωνίας, λίγες μέρες μετά τον έβδομο και τελευταίο τελικό, επιστρέφει στο NBA.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το NBA draft, την ετήσια διαδικασία επιλογής «ταλέντων» από τις 30 ομάδες του εντυπωσιακότερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Οι παίκτες που συμμετέχουν είναι είτε ερασιτέχνες που έχουν παίξει κολεγιακό μπάσκετ στις ΗΠΑ, είτε ερασιτέχνες που έχουν τελειώσει τουλάχιστον ένα χρόνο του λυκείου, είτε μη Αμερικανοί, που μπορούν να είναι επαγγελματίες. Ήδη έχουν ξεχωρίσει τα φαβορί για τις πρώτες θέσεις, όμως δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ποιός θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή για φέτος.

Ο θηριώδης (2,16μ.) Ουκρανός Αλεξ Λεν από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ο αθλητικός γκαρντ (1,93μ.) Βίκτορ Ολαντίπο που έπαιζε στο κολέγιο της Ιντιάνα, ο πολυτάλαντος 20χρονος σμολ φόργουρντ (2,06 μ.) Οτο Πόρτερ είναι τρία από τα φαβορί για το πρώτο draft. Οι επιλογές βέβαια είναι τόσες πολλές, που ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα προκύψει. Ετσι και αλλιώς το draft είναι μόνο η αρχή μιας καριέρας στα παρκέ του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Αρκετές «πρώτες επιλογές» εξαφανίστηκαν από το χάρτη του ΝΒΑ μέσα σε λίγα χρόνια, όπως επίσης αρκετοί παίχτες έφτασαν σε κορυφαίο επίπεδο ενώ άρχισαν σαν δεύτερες ή τρίτες επιλογές.

Η Ελλάδα έχει διπλή εκπροσώπηση σε αυτή τη διαδικασία. Ο 18χρονος ύψους 2.06 πλέι μέικερ Γιάννης Αντετοκούνμπο που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στον Φιλαθλητικό και ανήκει στη Σαραγόσα έχει ελπίδες ακόμα και για την επιλογή του μέσα στην πρώτη δεκάδα. Ο νεαρός παίκτης έχει τραβήξει την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ με τους New York Times να του κάνουν ειδικό αφιέρωμα. Στα draft αναμένεται να είναι και ο Λίνος Χρυσικόπουλος του ΠΑΟΚ.

Η σειρά των ομάδων στον πρώτο γύρο

  1. Κλιβελαντ Καβαλίερς
  2. Ορλάντο Μάτζικ
  3. Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
  4. Σάρλοτ Μπόμπκατς
  5. Φίνιξ Σανς
  6. Νιου Ορλεαν Πέλικανς
  7. Σακραμένο Κινγκς
  8. Ντιντρόιτ Πίστονς
  9. Μινεσότα Τίμπεργουλβς
  10. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (από τους Σάρλοτ Μπομπκατς)
  11. Φιλαδέλφεια 76'ers
  12. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (από τριπλή ανταλλαγή)
  13. Ντάλας Μάβερικς
  14. Γιούτα Τζαζ
  15. Μιλγουόκι Μπακς
  16. Μπόστον Σέλτικς
  17. Ατλάντα Χοκς
  18. Ατλάντα Χοκς (από τριπλή ανταλλαγή)
  19. Κλίβελαντ Καβαλίερς (από τους Λέικερς)
  20. Σικάγο Μπουλς
  21. Γιούτα Τζαζ (από τριπλή ανταλλαγή)
  22. Μπρούκλιν Νετς
  23. Ιντιάνα Πέισερς
  24. Νιου Γιορκ Νικς
  25. Λος Αντζελες Κλίπερς
  26. Μινεσότα Τίμπεργουλβς (από τριπλή ανταλλαγή)
  27. Ντένβερ Νάγκετς
  28. Σαν Αντόνιο Σπερς
  29. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
  30. Φίνιξ Σανς (από τετραπλή ανταλλαγή)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ