Σε αδιέξοδο η υπόθεση Σνόουντεν – Θα μείνει στη ζώνη transit μέχρι να του χορηγηθεί άσυλο - iefimerida.gr

Σε αδιέξοδο η υπόθεση Σνόουντεν – Θα μείνει στη ζώνη transit μέχρι να του χορηγηθεί άσυλο

Σε αδιέξοδο η υπόθεση Σνόουντεν – Θα μείνει στη ζώνη transit μέχρι να του χορηγη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγκλωβισμένος στη ζώνη transit του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο παραμένει ο Εντουαρντ Σνόουντεν. Ο 30χρονος που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία δεν περνά τα ρωσικά σύνορα, οι ΗΠΑ δεν έχουν καταθέσει επίσημο αίτημα έκδοσης και βέβαια το Κρεμλίνο δεν τον παραδίδει. Κατάσταση που θα παραταθεί μέχρι να του χορηγήσει μία τρίτη χώρα άσυλο, κάτι που μπορεί να πάρει μήνες.

«Η υπόθεση Σνόουντεν βρίσκεται σε αδιέξοδο», ανέφερε ρωσική πηγή στο πρακτορείο ειδήσων Ιντερφαξ. Οπως σημειώνει το ίδιο άτομο, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της ιστορίας, ο 30χρονος πρώην σύμβουλος της NSA δεν έχει «πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές, γι' αυτό δεν εγκαταλείπει τη ζώνη μετεπιβίβασης και δεν διασχίζει τα ρωσικά σύνορα. Και η Μόσχα αφήνει την κατάσταση να παρατείνεται».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει έως τώρα επίσημο αίτημα έκδοσης του Σνόουντεν από τις ΗΠΑ, πέρα από επαφές σε ανεπίσημο επίπεδο, μέσω των διπλωματικών καναλιών, για να ζητηθεί η σύλληψη και η απέλαση του 30χρονου.

«Συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι οι διμερείς σχέσεις δεν είναι σταθερά σε καλό επίπεδο, η Μόσχα έχει αρνηθεί να απαντήσει», επισημαίνει η ίδια πηγή, που εκτιμά πως το θέμα δεν θα λυθεί έως ότου κάποια χώρα του χορηγήσει άσυλο.

Ο Ισημερινός, που έχει δεχθεί σχετικό αίτημα, έχει ήδη διευκρινίσει πως η εξέταση του θέματος μπορεί να χρειαστεί μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ