Ανθρώπινα μοσχεύματα θα «μεγαλώνουν» σε σώματα ζώων - iefimerida.gr

Ανθρώπινα μοσχεύματα θα «μεγαλώνουν» σε σώματα ζώων

Ανθρώπινα μοσχεύματα θα «μεγαλώνουν» σε σώματα ζώων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μεταμοσχεύσεις είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στον τομέα της παγκόσμιας ιατρικής, αφού δεκάδες άνθρωποι έχουν ανάγκη από μοσχεύματα, αλλά ο οργανισμός δεν δέχεται πάντα τα νέα όργανα, τα οποία όμως δε μπορούν να διατηρηθούν πολύ εκτός οργανισμού. Τη λύση σε αυτό το φαύλο κύκλο βρήκαν Ιάπωνες ερευνητές.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο του techgear.gr, πρόσφατα Ιάπωνες ερευνητές ζήτησαν από την κυβέρνηση να τροποποιήσει την υπάρχουσα νομοθεσία και να τους επιτρέψει να τοποθετήσουν και να αναπτύξουν ανθρώπινα μοσχεύματα μέσα σε σώματα ζώων.

Ουσιαστικά θα εισάγουν τεχνητά ανθρώπινα βλαστοκύτταρα σε έμβρυα ζώων και έτσι τα βλαστικά κύτταρα θα αναπτυχθούν παράλληλα με το ζώο και θα εξελιχθούν σε πλήρως λειτουργικά ανθρώπινα όργανα καθώς το ζώο μεγαλώνει.

Το ζώο που είναι πιθανότερο να χρησιμοποιηθεί για αυτή την πρωτότυπη ιατρική μέθοδο είναι το γουρούνι, ενώ το πρώτο όργανο που θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν θα είναι το πάγκρεας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ