Aυτή είναι η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, η τσαρίνα, «σιδηρά κόρη» που θα πάρει τη θέση του Σίλβιο στην ιταλική κεντροδεξιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Aυτή είναι η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, η τσαρίνα, «σιδηρά κόρη» που θα πάρει τη θέση του Σίλβιο στην ιταλική κεντροδεξιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλασική ιταλίδα. Στα 43 της η Μαρίνα Μπερλουσκόνι ντύνεται σαν νεαρή ενζενύ. Μοιάζει σε όλα στο μπαμπά της. Η εταιρεία στην οποία προεδρεύει η «σιδηρά» κόρη, η Fininvest, καταδικάστηκε πρόσφατα από δικαστήριο του Μιλάνου για τη δωροδοκία δικαστή.

Εχει την ίδια υπερκινητικότητα με τον πατέρα της, την ίδια κουλτούρα της αξιοκρατίας, το ίδιο ταμπεραμέντο. Γι΄ αυτό δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η πρωτότοκη Μπερλουσκόνι έσπευσε, με πάθος πολεμιστή, προς βοήθεια του πατέρα της. Τον υπερασπίστηκε δημοσίως δύο φορές το τελευταίο διάστημα . Σύμφωνα με τη Μαρίνα, ο ιταλός πρωθυπουργός είναι θύμα «ανθρωποκυνηγητού» και «συστηματικού λιντσαρίσματος». Οι περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη και τον Τύπο «με έκαναν να μετρήσω, σαν κόρη, τις ανθρώπινες αρετές του πατέρα μου, έναν άνθρωπο ανίκανο να κρατήσει κακία» λέει.

Η πιο ισχυρή γυναίκα στην Ιταλία σήμερα

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Forbes», η Μαρίνα Μπερλουσκόνι είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στην Ιταλία σήμερα. Το όνομά της φιγουράρει στην 33η θέση της λίστας με τις ισχυρότερες γυναίκες παγκοσμίως, υψηλότερα από την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι (35η θέση), την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον (36η θέση) και τη Μισέλ Ομπάμα (40ή θέση). Ωστόσο δεν έχει το κλασικό προφίλ της γυναίκας επιχειρηματία, παρά το παρατσούκλι που της έχει κολλήσει το «L΄Εspresso»η «τσαρίνα».

Η «τσαρίνα», λοιπόν, βρίσκεται στην κεφαλή μιας πραγματικής αυτοκρατορίας που έχει κύκλο εργασιών 6 δισ. ευρώ και της ανήκει, μεταξύ άλλων, το 39% του τηλεοπτικού δικτύου Μediaset - στο οποίο προΐσταται ο μικρότερος αδελφός της Πιερσίλβιο -, το 35% της ασφαλιστικής εταιρείας Μediolanum, το 100% της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, σημαντικό μερίδιο της Μediobanca (της τράπεζας που προτιμά το ιταλικό κεφάλαιο) και το 51% του εκδοτικού οίκου Μondadori, του οποίου είναι επίσης πρόεδρος η Μαρίνα.

Η θυγατέρα Μπερλουσκόνι έβαλε τη σφραγίδα της στον όμιλο Fininvest, πουλώντας τα πολυκαταστήματα Standa και τον τομέα ακινήτων. Ο οίκος Μondadori αποτελεί το πραγματικό πάθος της. Είναι ο ηγέτης στην αγορά των περιοδικών και κατέχει μερίδιο 30% στην αγορά του βιβλίου, εκδίδοντας 2.700 νέους τίτλους τον χρόνο. Η Μαρίνα Μπερλουσκόνι τον επέκτεινε στο εξωτερικό όπου σήμερα εκτελεί το ένα τέταρτο των δραστηριοτήτων του.

Ξεκίνησε δίπλα στον Σίλβιο

Οταν ερωτάται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την κόρη του, την περιγράφει ως «ένα άτομο φαινομενικά ντελικάτο αλλά με χαρακτήρα φτιαγμένο από σίδερο». Δεν έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμιο αλλά κέρδισε τα γαλόνια της «στην πράξη, στους κόλπους του ομίλου». Ο Φράνκο Τάτο, παλαιός μάνατζερ της Fininvest, θυμάται ότι στην αρχή της καριέρας της, όταν ήταν 24 ετών, τον ακολουθούσε παντού με ένα σημειωματάριο στα χέρια. Ο Φεντέλε Κονφαλονιέρι , ο οποίος τη γνωρίζει από τότε που γεννήθηκε εφόσον είναι παιδικός φίλος και έμπιστος του πατέρα της, τη θεωρεί «καλά προσαρμοσμένη στον ρόλο της» και «πολύ συμπληρωματική» του αδελφού της Πιερσίλβιο.
Ο σύζυγός της Μαουρίτσιο Βανάντια είναι πρώην χορευτής-αστέρι στη Σκάλα του Μιλάνου. Εχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον εξάχρονο Γκαμπριέλε και τον τετράχρονο Σίλβιο. Η οικογένεια περνάει τις διακοπές της είτε στο εξοχικό της στη γαλλική Προβηγκία, κοντά στην πόλη Βαλμπόν, όπου ζουν και τα δέκα σκυλιά της Μαρίνας, είτε στη θάλασσα, στο ιστιοπλοϊκό «Βesame» («Φίλησέ με», στα ισπανικά). Με τα ετεροθαλή αδέλφια της η Μαρίνα διατηρεί καλές σχέσεις, ιδίως με τον Λουίτζι, τον Βενιαμίν της οικογενείας, και την Ελεονόρα που ζει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος.

Μυστικό δείπνο διαδοχής

Eντονες είναι οι φήμες για τη διαδοχή του καβαλιέρε στην ηγεσία της ιταλικής κεντροδεξιάς από την κόρη του Μαρίνα. Η ίδια το διέψευσε, ωστόσο πολλά στελέχη του κόμματος μίλησαν για την «χαρισματική προσωπικότητά της».

Σύμφωνα με πληροφορίες ιταλικών ΜΜΕ την περασμένη Δευτέρα σε δείπνο που έλαβε χώρα στο Αρκορε ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να βάλει την κόρη του σε τροχιά διαδοχής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ