Aντιδρούν κορυφαίοι καλλιτέχνες που το υπουργείο Πολιτισμού έγινε υπουργείο ...Καραμπόλας - iefimerida.gr

Aντιδρούν κορυφαίοι καλλιτέχνες που το υπουργείο Πολιτισμού έγινε υπουργείο ...Καραμπόλας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη « ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω μία επιλογή που ήθελα, αφού δεν μπορούσα να παραμείνω στο Αμύνης λόγω της καραμπόλας που προέκυψε». Το υπουργείο που υποτίθεται οτι ασχολείται με τον πλούτο και την κληρονομιά της χώρας λειτουργεί εδώ και χρόνια με τους νόμους της καραμπόλας, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.

Δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha όταν τον ρώτησαν αν αισθάνεται πικραμένος: «Όχι, δεν είμαι πικραμένος. Δεν είμαι πικραμένος γιατί από τη στιγμή που προέκυψε η συγκεκριμένη καραμπόλα -να το πούμε δημοσιογραφικά- ο Πρωθυπουργός μου άφησε πλήρη περιθώρια να επιλέξω και το γεγονός ότι βρίσκομαι στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό είναι δική μου επιλογή και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω μία επιλογή που ήθελα, αφού δεν μπορούσα να παραμείνω στο Αμύνης λόγω της καραμπόλας που προέκυψε.»

Δεν χρειαζόταν βέβαια η παραδοχή του νέου υπουργού για να συμπεράνει κανείς πως τα τελευταία χρόνια το υπουργείο λειτουργεί με βάση το νόμο της καραμπόλας. Το γεγονός προκαλεί αντιδράσεις στους πνευματικούς ανθρώπους, κάποιοι εκ των οποίων μίλησαν στην εφημερίδα Τα Νέα. Ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς λέει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Δεν είναι το απολειφάδι στο οποίο βολεύουν κάποιον για να τον παρηγορήσουν». Ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος που έχει διατελέσει και υπουργός Πολιτισμού υποστηρίζει πως η λογική της καραμπόλας άρχισε το 1996, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν και προοριζόταν για το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέληξε στο Πολιτισμού μετά τις φωνές του Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Δήλωσε μεταξύ άλλων στα ΝΕΑ ότι είναι από τα υπουργεία «που έχουν τα λιγότερα προβλήματα στην εποχή των Μνημονίων και τα ζητούν οι πρωτοκλασάτοι για να εκτεθούν όσο το δυνατόν λιγότερο».

Από την πλευρά του ο γνωστός θεατρικός σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος, λέει μεταξύ άλλων στην εφημερίδα: «Οποιονδήποτε και να έβαζαν στο υπουργείο Πολιτισμού θα ήταν μη ειδικός στον τομέα. Δεν σημαίνει όμως ότι και όποιος είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης είναι και καλός υπουργός.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ