Δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης της κυβέρνησης με τους απολυμένους της ΕΡΤ - iefimerida.gr

Δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης της κυβέρνησης με τους απολυμένους της ΕΡΤ

Δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης της κυβέρνησης με τους απολυμένους της ΕΡΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από τις θέσεις τους. Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση τριμελούς αντιπροσωπείας τους με τον υφυπουργό -αρμόδιο για θέμα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- Παντελή Καψή, σε ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης ζητούν την επιστροφή στο καθεστώς προ του λουκέτου.

Συγκεκριμένα, διεκδικούν την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου με τις οποίες έκλεισε η ΕΡΤ, τη «μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ» και την «έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων», δηλαδή την επιστροφή του χρόνου στις 10 Ιουνίου.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επισημαίνουν ότι «η μόνη που εξακολουθεί να παρανομεί είναι η κυβέρνηση, που αρνείται για δεύτερη εβδομάδα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που διέταξε δύο φορές την άμεση αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ για να πάψει επιτέλους το «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες» και δηλώνουν πως είναι «ανοιχτοί», «σε μια ανοιχτή και καθαρή συζήτηση για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Με δεδομένο αυτό αλλά και τη δήλωση του κ. Καψή ότι συζητά για τα πάντα αλλά όχι για αλλαγή της βασικής κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ γίνεται σαφές ότι η συνάντηση της Παρασκευής δεν αναμένεται να έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ