Snapchat: Η νέα μανία που βάζει φωτιά στις κάμερες των εφήβων - iefimerida.gr

Snapchat: Η νέα μανία που βάζει φωτιά στις κάμερες των εφήβων

Snapchat: Η νέα μανία που βάζει φωτιά στις κάμερες των εφήβων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα τρέλα στις ΗΠΑ λέγεται snapchat και έχει ξετρελάνει του εφήβους το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επικοινωνίας μέσω φωτογραφιών οι οποίες αυτοκαταστρέφονται σε 10 δευτερόλεπτα χωρίς να αφήνουν ίχνη.

Οπως αναφέρει άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011 ως προτζεκτ δύο φοιτητών του 22χρονου Εβαν Σπίγκελ και του 24χρονου Μπόμπι Μέρφι.

Η εφαρμογή αποτελεί ουσιαστικά έναν διασκεδαστικό τρόπο επικοινωνίας μέσω φωτογραφιών, που ταυτόχρονα προστάτευε τα προσωπικά δεδομένα αφού δεν άφηνε ίχνη.

Ηδη η εφαρμογή κατάφερε να κερδίσει 60 εκατομμύρια δολάρια από χρηματοδοτήσεις, ενώ η αξία της εφαρμογής εκτιμάται από τους αναλυτές στα 800 εκατομμύρια δολάρια, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία στο άρθρο της, ανάμεσα στους χρήστες της συγκαταλέγεται και ο ίδιος ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook.

Αυτή τη στιγμή το Snapchat απασχολεί 17 άτομα προσωπικόκαι η βάση του βρίσκεται σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Venice Beach της Καλιφόρνια.

Ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που φοβούνται ότι οι φωτογραφίες που στέλνονται μέσω Snapchat μπορεί να έχουν μεγαλύτερη μονιμότητα απ' ό,τι νομίζει ή θα ήθελε ο αποστολέας τους και μπορούν να ανακτηθούν ξανά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ