Στο έλεος των χάκερς οι χρήστες «έξυπνων» κινητών- Ετήσια αύξηση 600% στις επιθέσεις σε τηλέφωνα - iefimerida.gr

Στο έλεος των χάκερς οι χρήστες «έξυπνων» κινητών- Ετήσια αύξηση 600% στις επιθέσεις σε τηλέφωνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα επισημαίνει πως οι χρήστες των smartphones δεν προφυλάσσονται από την ηλεκτρονική πειρατεία, καθώς οι επιθέσεις του είδους αυτού έχουν πολλαπλασιαστεί στα εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα φέτος, με στόχο από την οικονομική απάτη έως την βιομηχανική κατασκοπεία.

Από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 ο αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων που εγκαθίστανται στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ, χωρίς αυτά να γίνονται αντιληπτά από τους χρήστες τους αυξήθηκε κατά 614%, υπολόγισε η εταιρία παροχής δικτυακών υπηρεσιών Juniper Networks, που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας και διεξήγαγε την έρευνα.

Η εταιρία δείχνει στη μελέτη της ότι το λειτουργικό σύστημα Android, που ανήκει στην Google, επλήγη περισσότερο από τις επιθέσεις του είδους: υπέστη το 92% των επιθέσεων.

Το γεγονός αυτό εξηγείται κυρίως από την παγκόσμια επικράτηση του Android --που βασίζεται στο Linux-- στον τομέα των «έξυπνων» κινητών, αφού κατέχει σχεδόν τα τρία τέταρτα των μεριδίων της αγοράς. Ωστόσο ο Καρίμ Τούμπα της Juniper Networks εκτιμά ότι αυτό είναι επίσης μια ένδειξη πως «το Android δεν διαθέτει ένα εξίσου ισχυρό σύστημα ασφαλείας» παρότι όπως σημειώνει «όλα τα λειτουργικά συστήματα έχουν τα τρωτά τους σημεία».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ