Kαι ξαφνικά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θυμήθηκε την κυβέρνηση συνεργασίας του 1989 [εικόνα] - iefimerida.gr

Kαι ξαφνικά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θυμήθηκε την κυβέρνηση συνεργασίας του 1989 [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία από τις συναντήσεις του με την ηγεσία της Αριστεράς το 1989, ανάμεσα στους οποίους ο Φώτης Κουβέλης, ο Λεωνίδας Κύρκος, η Μαρία Δαμανάκη και άλλοι. Η ανάρτηση, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχει λήξει το θρίλερ της συγκυβέρνησης, προκαλεί ερωτηματικά.

H λεζάντα που συνοδεύει την φωτογραφία είναι η ακόλουθη: «Ιούνιος 1989 - Συνάντηση με την ηγεσία της Αριστεράς για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας. Διακρίνονται από αριστερά Θανάσης Κανελλόπουλος, Φώτης Κουβέλης, Μαρία Δαμανάκη, Αθανάσιος Τσαλδάρης, Λεωνίδας Κύρκος.»

Διαβάζουμε για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση συνεργασίας: «Η Κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη 1989 ανέλαβε μετά από την Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1985. Ο Τανής Τζαννετάκης μετά τις εκλογές της 18ης Ιουνίου του 1989 στις οποίες δεν προέκυψε απόλυτη πλειοψηφία εδρών κανενός κόμματος στη Βουλή και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η κατάσταση, ορκίστηκε στις 2 Ιουλίου ύστερα από συμφωνία Νέας Δημοκρατίας, Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόφου (ΚΚΕ και ΕΑΡ). Η κυβέρνηση είχε ως κύριο μέλημά της -σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία και τον Συνασπισμό-την «κάθαρση» και οδήγησε τη χώρα στις εκλογές του Νοεμβρίου. »

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ