Επικίνδυνοι αποδεικνύονται οι γυάλινοι ουρανοξύστες σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες - iefimerida.gr

Επικίνδυνοι αποδεικνύονται οι γυάλινοι ουρανοξύστες σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες

Επικίνδυνοι αποδεικνύονται οι γυάλινοι ουρανοξύστες σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία χρόνια οι εντυπωσιακοί γυάλινοι ουρανοξύστες αποτελούν τη νέα μόδα στη σύγχρονη αρχιτεκτονική φιλοξενώντας γραφεία αλλά και διαμερίσματα. Ωστόσο μία πρόσφατη μελέτη ανατρέπει έρχεται να υποστηρίξει τις πατροπαράδοτες κατασκευές.

Οπως αναφέρει η Εταιρεία Ελαστικότητας κτιρίων της Νέας Υόρκης, η ανάγκη για κτίρια με ενισχυμένη μόνωση όχι μόνο προστατεύει από τις αλλαγές του καιρού και της θερμοκρασίας, αλλά εξασφαλίζει και ελαστικότητα, η οποία αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας στα πολυώροφα κτίρια, ειδικά μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι που παρέλυσε την πόλη.

Στη Νέα Υόρκη τα περισσότερα κτίρια είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου από γυαλί με μικροσκοπικά ανοίγματα παραθύρων που περιορίζονται σε τέσσερις ίντσες μέγιστο άνοιγμα για την ασφάλεια των παιδιών. Ωστόσο αν κοπεί το ρεύμα όπως έγινε με το πέρασμα του τυφώνα) τότε το εσωτερικό του ουρανοξύστη θα αποκτήσει την εξωτερική θερμοκρασία σε μηδενικό χρόνο. Τα κτίρια αυτά βασίζονται σε μια συνεχή παροχή θέρμανσης ή ψύξης για να είναι βιώσιμα και αν αυτή σταματήσει αποκτούν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος σχεδόν αμέσως. Το αποτέλεσμα είναι το ενεργειακό αποτύπωμα των κτιρίων να είναι τουλάχιστον επιβλαβές για το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, μετά τα γεγονότα του τυφώνα Σάντι ή τη μεγάλη πλημμύρα της Αλμπέρτα, η ανθεκτικότητα των κτιρίων δεν είναι πλέον μια προαιρετική επιλογή, αλλά μια αναγκαιότητα που θα πρέπει να ενσωματωθεί στους νόμους κατασκευής, αφού η σχεδόν μηδενική ελαστικότητα των γυάλινων κτιρίων τα κάνει εξαιρετικά ευάλωτα και επικίνδυνα σε περίπτωση φυσικών καταστροφών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ