Νέα επεισόδια στην Τουρκία - Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για την δολοφονία διαδηλωτή - iefimerida.gr

Νέα επεισόδια στην Τουρκία - Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για την δολοφονία διαδηλωτή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στην Αγκυρα με αφορμή τη διαμαρτυρία αντικυβερνητικών διαδηλωτών για την απελευθέρωση αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε έναν πολίτη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Οι μονάδες καταστολής της τουρκικής αστυνομίας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αντλίες νερού για να απωθήσουν τους περίπου 2.000 διαδηλωτές, αναφέρει το CNN Turk.

Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα πάνω σε οδική αρτηρία, εμποδίζοντας την κυκλοφορία και ωθώντας την αστυνομία να διαλύσει το πλήθος, διευκρίνισαν τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN-Turk. Δεκαέξι διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Ο Τούρκος αστυνομικός προσήχθη την Δευτέρα σε δικαστήριο γιατί τραυμάτισε θανάσιμα με σφαίρα έναν διαδηλωτή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο έως ότου αρχίσει η δίκη του. Ο διαδηλωτής, 26 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του από σφαίρα στο κεφάλι στις 14 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ