Μαραθώνια παράσταση με Μπέκετ και διάρκεια 24 ωρών στο Φεστιβάλ Αθηνών - iefimerida.gr

Μαραθώνια παράσταση με Μπέκετ και διάρκεια 24 ωρών στο Φεστιβάλ Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μερσιέ και ο Καμιέ προσπαθούν να δουν το αόρατο, να ακούσουν το ανήκουστο. Να μιλήσουν για να σιωπήσουν και το αντίστροφο. Ταξιδεύουν χωρίς να φτάνουν, πιστεύουν για να διαψευσθούν, εκκινούν για να επιστρέψουν. Μια αέναη περιπλάνηση.

Είναι οι δύο ήρωες της ελάχιστα γνωστής νουβέλας του Σάμιουελ Μπέκετ «Μερσιέ και Καμιέ», την οποία ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει σε μια μαραθώνια παράσταση, διάρκειας 24 ωρών. Θα δοθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28 Ιουνίου στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τους Άρη Σερβετάλη και Κώστα Φιλίππογλου να ερμηνεύουν τους δύο ήρωες του τίτλου, που θυμίζουν πολύ τον Βλαδίμηρο και τον Εστραγκόν από το περίφημο «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Ο Γιάννης Κακλέας επιχειρεί να συνθέσει μια «μεταθεατρική εμπειρία-αγρύπνια», όπου η διερώτηση για την πίστη και την αναζήτηση, για την ισχύ και την εξάρτηση, για την πραγματικότητα και τις αυταπάτες της, στοιχειώνει τους θεατές και τους ερμηνευτές.

«Η διάρκεια της παράστασης βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με αυτό που κάνουμε. Δεν πρόκειται για μία 24ωρη αναπαράσταση, αλλά για έναν δομημένο αυτοσχεδιασμό, τον οποίο καθοδηγώ με διάφορα κόλπα, σε μία μεταθεατρική εμπειρία. Το ενδιαφέρον σε αυτήν την ιστορία είναι ότι από κάποια ώρα και μετά, όταν εξαντληθούν όλα τα σκηνοθετικά και σκηνογραφικά τρικ, αυτό που θα μείνει είναι το βίωμα των ηθοποιών που θ' αγγίζει πλέον την κατάσταση της έκστασης» λέει ο Γιάννης Κακλέας, μιλώντας για την παράσταση, που θα έχει χρόνους «περφόμανς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ