Αυτοί είναι οι διαβόητοι ληστές «Ροζ Πάνθηρες» που έκλεβαν κοσμηματοπωλεία στην Ελλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι διαβόητοι ληστές «Ροζ Πάνθηρες» που έκλεβαν κοσμηματοπωλεία στην Ελλάδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία της διαβόητης εγκληματικής σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», η οποία «χτυπούσε» διακεκριμένα κοσμηματοπωλεία, αποσπώντας από τις κλοπές της σε όλη την Ελλάδα λεία ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Η εγκληματική σπείρα, είχε χωριστεί σε τρία τμήματα: στο ηγετικό κομμάτι όπου αρχηγοί ήταν ο PUAKA BRANKO και ο PETAR POPOVIC, στο εκτελεστικό κομμάτι, το οποίο διέπραττε τις κλοπές και όπου δραστηριοποιούνταν οι συλληφθέντες JOSIPOVIC NEDELIKO και MLADENOVIC GORAN και οι ασύλληπτοι μέχρι στιγμής VLAJIN MILAN και VLADISALJEVIC MILOS.

Οι συλληφθέντες και οι καταζητούμενοι είναι όλοι Σέρβοι.

Ετσι δρούσαν οι «Ροζ Πάνθηρες»

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ θεωρεί ως μείζονος σημασίας την ταυτοποίηση των ατόμων της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Ελλάδα. Κι αυτό, διότι η ταυτοποίηση των δυο ηγετικών στελεχών, επέφερε καίριο πλήγμα σε μια εγκληματική «δραστηριότητα» που προκαλούσε επί μακρόν πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές πολλών χωρών και στην Interpol.

Οι «Ρόζ Πάνθηρες» αποτελούν εδώ και αρκετά χρόνια μια οργάνωση με διεθνή παρακλάδια, η οποία έχει ως στόχο την κλοπή πανάκριβων κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων από τουριστικά θέρετρα σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Τα δε εκτελεστικά μέλη εμφανίζονταν κάθε φορά από το πουθενά, «χτυπούσαν» με ταχύτητα και μαεστρία και εξαφανίζονταν σαν φαντάσματα. Όπως προκύπτει από τις έρευνες, τουλάχιστον σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, όσον αφορά τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, κάποια από τα βοηθητικά μέλη της εισέρχονταν κατά περίπτωση στην Ελλάδα με τουριστική visa (τρίμηνης διάρκειας), μετέβαιναν σε τουριστικές περιοχές και βολιδοσκοπούσαν κοσμηματοπωλεία.

Παρακολουθούσαν προσεκτικά τους χώρους μέσα και έξω, έκαναν σχετικά σχεδιαγράμματα, κατέγραφαν με ακρίβεια τα μέτρα ασφαλείας που λάμβανε το κάθε κατάστημα ή το κάθε ξενοδοχείο (όταν επρόκειτο για κοσμηματοπωλεία μέσα σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα), αποκτούσαν ως τουρίστες φιλικές δήθεν σχέσεις με εργαζόμενους σε αυτά, και τέλος φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν κάθε γωνιά του στόχου τους, δίχως να κινούν υποψίες για τους πραγματικούς λόγους του «τουριστικού τους ενδιαφέροντος», αναφέρουν τα rethnea.

Αυτοί είναι οι διαβόητοι ληστές «Ροζ Πάνθηρες» που έκλεβαν κοσμηματοπωλεία στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι ηγέτες της σπείρας Puaka Branco και Petar Popovic

Αυτοί είναι οι διαβόητοι ληστές «Ροζ Πάνθηρες» που έκλεβαν κοσμηματοπωλεία στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα δύο εκτελεστικά μέλη Josipovic Nedeliko και Mladenovic Goran

Αυτοί είναι οι διαβόητοι ληστές «Ροζ Πάνθηρες» που έκλεβαν κοσμηματοπωλεία στην Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι ασύλληπτοι «Πάνθηρες» Vlajin Milan και Vladisavlevic Milos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ