Κατοικήσιμους εξωπλανήτες κοντά στον αστερισμό του Σκορπιού εντόπισαν αστρονόμοι - iefimerida.gr

Κατοικήσιμους εξωπλανήτες κοντά στον αστερισμό του Σκορπιού εντόπισαν αστρονόμοι

Κατοικίσιμους εξωπλανήτες κοντά στον αστερισμό του Σκορπιού εντόπισαν αστρονόμοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοναδική ανακάλυψη έκανε μία διεθνής ομάδα αστρονόμων, οι οποίοι εντόπισαν τρεις δυνητικά κατοικήσιμους εξωπλανήτες σε άστρο σχετικά κοντινό στη Γη.

Το άστρο Γκλιέζε 667c έχει το 1/3 της μάζας του Ηλιου μας βρίσκεται σε απόσταση μόλις 22 ετών φωτός από τη Γη στη κατεύθυνση του αστερισμού του Σκορπιού και περιλαμβάνει τρεις εξωπλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη του. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι αστρονόμοι, είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται τόσοι πολλοί εξωπλανήτες στη κατοικήσιμη ζώνη ενός άστρου.

Ο Γκλιέζε 667C αποτελεί μέρος ενός τριπλού αστρικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο το ίδιο το άστρο, όσο και οι εξωπλανήτες που εντοπίστηκαν, έχουν τρεις «ήλιους», έναν κοντινό και δύο πιο μακρινούς και κάθε ένας από αυτούς τους τρεις εξωπλανήτες θεωρείται μια «σούπερ-Γη», αφού έχει μάζα λίγο μεγαλύτερη από της Γης.

Οι αστρονόμοι εξέτασαν το πλανητικό σύστημα με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στη Χιλή και του τηλεσκοπίου Κεκ στη Χαβάη και παρατήρησαν τους τρεις εξωπλανήτες που θα μπορούσαν δυνητικά να φιλοξενήσουν ζωή.

Συνολικά γύρω από το άστρο Γκλιέζε 667C περιφέρονται επτά πλανήτες, ωστόσο οι άλλοι τέσσερις βρίσκονται εκτός της κατοικήσιμης ζώνης, είναι δηλαδή είτε υπερβολικά κοντά, είτε υπερβολικά μακριά από το άστρο.

Οι τρεις κατοικήσιμοι εξωπλανήτες βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, διευκολύνοντας τη μετακίνηση από τον ένα στον άλλο και τώρα η μεγάλη πρόκληση των επιστημόνων είναι να προσπαθήσουν να εντοπίσουν μορφές ζωής σε κάποιον από αυτούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ