Παράλογο: Ενα οικόπεδο στη Δάφνη κοστίζει περισσότερο από ένα στην Εκάλη με τις νέες αντικειμενικές - iefimerida.gr

Παράλογο: Ενα οικόπεδο στη Δάφνη κοστίζει περισσότερο από ένα στην Εκάλη με τις νέες αντικειμενικές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες αντιφάσεις παρουσιάζει ο καθορισμός των αντικειμενικών αξιών, ο οποίος στην κυριολεξία έχει φέρει τα πάνω- κάτω, καθώς φθηνές περιοχές όπως η Δάφνη, παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντικειμενική αξία ανά τετραγωνικό μέτρο, από πολύ ακριβές περιοχές όπως η Εκάλη.

Το λάθος αυτό προέκυψε επειδή οι εφορίες στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρησιμοποίησαν τις κατώτατες αντικειμενικές αξίες αλλά τις τρέχουσες εμπορικές με αποτέλεσμα σε πολύ φθηνές περιοχές όπως ο Δήμος Δάφνης, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας να υπολογίζεται σε τιμή 1.600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο όταν η ανώτερη τιμή δεν ξεπερνά τα 1.300 ευρώ ανά τ.μ.. Την ίδια ώρα, ο ΦΑΠ σε εκτός σχεδίου περιοχές όπως η Εκάλη και η Κηφισιά ορίζεται στα 1.320 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην Αγία Παρασκευή ο ΦΑΠ υπολογίζεται σε 960 ευρώ ανά τ.μ., όταν στην Πεντέλη η οποία είναι κατεξοχήν ακριβή περιοχή υπολογίζεται στα 395 το τ.μ..

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα Νέα μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα αρχίσει η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012 σε περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου μέχρι τα τέλη Αυγούστου το αργότερο. Οι δύο φόροι, θα καταβληθούν σε έξι μηνιαίες δόσεις με το υπουργείο Οικονομικών να επιδιώκει να έχουν αποπληρωθεί μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2013 ώστε τα έσοδα τα οποία εκτιμώνται περίπου στο 1,2 δισ. ευρώ να περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2013.

Οι «περιπέτειες» ωστόσο των φορολογούμενων με ατομική περιουσία αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το φθινόπωρο θα λάβουν και τα «ραβασάκια» για την πληρωμή του ΦΑΠ για το 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ