Έσπασαν τη σιωπή τους οι αντιπρόεδροι της ΝΔ

Η σιωπή τους είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια, καθώς οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ δεν είχαν πει... κουβέντα για την κεντρική πολιτική γραμμή του Αντώνη Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.

Γι' αυτό και αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους, στηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ... Παρότι θεωρείται δεδομένο ότι τόσο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όσο και ο Σταύρος Δήμας δεν συμφωνούν με την εντελώς αρνητική γραμμή που τηρεί ο Αντώνης Σαμαράς -αλλά και με τον "πόλεμο" που έχει ανοίξει με την ευρω-Δεξιά, οι αντιπρόεδροι του κόμματος αποφάσισαν να στηρίξουν τον πρόεδρο της ΝΔ, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί "λευκής απεργίας" και "εκκωφαντικής σιωπής". Χθες, Κυριακή, επανεμφανίστηκαν αμφότεροι, δηλώνοντας στην στήριξή τους στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στην γραμμή που εκείνος έχει χαράξει.

Ο Σταύρος Δήμας έχει περί τον ένα χρόνο να κάνει δημόσια δήλωση, σε μία φάση που η ΝΔ προσπαθούσε να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις -κάτι που έχει καταφέρει πια- και να κεφαλαιοποιήσει την ραγδαία πολιτική φθορά του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που έκανε επιλεγμένες δημόσιες παρεμβάσεις, πολύ περισσότερες φορές έχει ζητήσει... "εθνική συνεννόηση", παρά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Έτσι χθες, ο Σταύρος Δήμας ζήτησε και επισήμως επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για πρώτη φορά. «Όλοι στη Νέα Δημοκρατία, ενωμένοι υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, θεωρούμε ότι η Επαναδιαπραγμάτευση -με έμφαση την ανάπτυξη- είναι όχι μόνο ορθή θέση, αλλά θεμιτή και εφικτή, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία είναι μία συνεχής διαπραγμάτευση. Επίσης, προτεραιότητα στην αναπτυξιακή διάσταση θα δώσει η Ν.Δ., μαζί με άλλα συγγενικά κόμματα, στα πλαίσια του υπό διαμόρφωση προγράμματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Η δήλωση Δήμα ήρθε λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, στην οποία είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει καμία ένσταση ως προς τους στόχους αλλά και τον τρόπο που έχει προτείνει ο κ. Σαμαράς προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. «Αυτό περνάει μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αλλά και τον γενικότερο επαναπροσδιορισμό της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος στήριξε απόλυτα τον Σταύρο Δήμα ως προς το ότι δεν παρεμβαίνει συχνά υπέρ των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά. «Είμαστε σε απόλυτη γραμμή συνέπειας με την πολιτική στάση της ΝΔ και τις θέσεις της. Έτσι εξηγείται και γιατί δεν μας βλέπετε συχνά πυκνά. Εκεί που πρέπει θα βγούμε, θα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, θα συμβάλλουμε στην χάραξη της πολιτικής μας μέσα από τα εσωτερικά όργανα στα οποία συμμετέχουν σε όλα οι Αντιπρόεδροι. Από εκεί και πέρα στο κλίμα στο εσωτερικό μην έχετε καμία αμφιβολία ότι κυριαρχεί η συνεννόηση, η συνευθύνη και η συναντίληψη» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ