Αντιπερισπασμός της κυβέρνησης με... επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Αντιπερισπασμός της κυβέρνησης με... επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιπερισπασμό από τα σκληρά μέτρα που περνούν ακόμα και παρακάμπτοντας την ελληνική Βουλή, προσεχώς και με εντολή 'επιτρόπων', επιχειρούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, που σε ρόλο 'καλού και κακού' αντίστοιχα, προτιμούν να συντηρούν την κόντρα που άνοιξαν με τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για υποκίνηση των επιθέσεων κατά υπουργών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, που χαρακτήρισε τον προέδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως 'αρχιστράτηγο του μπάχαλου, που καταρρέει τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας'. Μίλησε μάλιστα για 'γκοτζαμάνηδες χωρίς τρίκυκλα', κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα, καταδικάζοντας δημοσίως τις επιθέσεις και υποκινώντας υπογείως τα επεισόδια. Ανέφερε δε συγκεκριμένα ονόματα τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως συμμετέχοντες στις επιθέσεις κατά υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών. Σε ρόλο 'καλού', πάλι, ο Η.Μόσιαλος ζήτησε την σαφή καταδίκη της βίας από όλα τα κόμματα και τη θέση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις της νεολαίας του ΣΥΝ που αναφέρεται σε 'πόλεμο', ονομάζοντας 'αρχιστράτηγο των εχθρών' τον πρωθυπουργό και της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας που καταγγέλλει τους κ.κ.Κ.Καρτάλη και Ρ.Ζήση για 'εγκληματική' συμπεριφορά. Ο ίδιος καταδίκασε και την αστυνομική βία, παραπέμποντας στην πρώτη ΕΔΕ για τα επεισόδια της προηγούμενης Τετάρτης που ολοκληρώθηκε και στη δεύτερη (που διέταξε ο Γιάννης Ραγκούσης για τους συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ) που συνεχίζεται και σε πρωτοβουλίες που θα ληφθούν -χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις- από την κυβέρνηση. Αντιστοίχως, ότι “είναι λάθος να πάμε σε μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ”, υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Μιλώντας γενικώς για τις επιθέσεις κατά πολιτικών, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έκανε λόγο για 'φασίζουσες συμπεριφορές και νοοτροπίες', ενώ λάβρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε η Σούλα Μερεντίτη, που έπεσε χθες θύμα επιθέσεως και μάλιστα εντός στούντιο όπου ήταν καλεσμένη, καθώς και η επίσης παθούσα Ροδούλα Ζήση, που επικέντρωσε στην ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και καταδίκασε την πρακτική παραγωγών τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην περιοχή της που παροτρύνουν τους ακροατές να λιντσάρουμε τα σκουλήκια του ΠΑΣΟΚ'...


Για 'επικίνδυνες μπουρδολογίες' μίλησε από την πλευρά του ΣΥΝ ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, παρατηρώντας πάντως τη διάσταση απόψεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Για 'πελώριο ψέμα' και αποδιοπομπαίους τράγους μπροστά στις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής μίλησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης,ενώ στην Κουμουνδούρου φαίνεται να ανησυχούν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος, θέτοντας την χώρα σε κατάσταση πολιορκίας, για αυτό και ο κ.Τσίπρας αναφέρεται σε 'ανώμαλες καταστάσεις' και ζητά εκλογές. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μάλιστα, κάλεσε τον Νίκο Τσώνη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που δέχθηκε σφοδρή επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στη Λαμία, δίνοντας το έναυσμα στον κ.Καρχιμάκη να σηκώσει τα 'λάβαρα του πολέμου', να καταγγείλει στον Εισαγγελέα τα ονόματα όσων τον χτύπησαν, δεσμευόμενος ότι αν και εφόσον βρεθεί κάποιος από αυτούς να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πεταχτεί έξω 'σαν την τρίχα από το ζυμάρι'.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ