Κινέζοι εργάτες κρατούν αιχμάλωτο τον Αμερικανό διευθυντή τους επειδή τους χρωστούν δύο μηνιάτικα - iefimerida.gr

Κινέζοι εργάτες κρατούν αιχμάλωτο τον Αμερικανό διευθυντή τους επειδή τους χρωστούν δύο μηνιάτικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν Κινέζοι υπάλληλοι σε εργοστάσιο ιατρικών προμηθειών στο Πεκίνο. Η διεύθυνση τους χρωστούσε δεδουλευμένα δύο μηνών κι εκείνοι προκειμένου να διασφαλίσουν πως θα λάβουν τα χρήματά τους φυλάκισαν μέσα στο εργοστάσιο τον Αμερικανό διευθυντή τους Τσιπ Σταρνς.

Ο Σταρνς, ο οποίος αρνήθηκε πως στους εργάτες οφείλονται μισθοί, παραμένει για πέντε μέρες κρατούμενος από περίπου 100 εργάτες, οι οποίοι απαιτούν γενναιόδωρες αποζημιώσεις, ίδιες με αυτές που έλαβαν οι 30 εργάτες που απέλυσε το παράρτημα της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στη Φλόριντα. Η φήμη ότι το εργοστάσιο στο Πεκίνο θα κλείσει ακολούθησε τις παραπάνω απαιτήσεις.

Παρόλα αυτά, ο Σταρνς επιβεβαιώνει πως η εταιρεία δεν έχει σκοπό να προβεί σε νέες απολύσεις. Μία εργάτρια, η Γκαο Πινγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως θέλει να παραιτηθεί γιατί δεν έχει πληρωθεί εδώ και δύο μήνες. Συνέχισε λέγοντας πως ο τομέας της δεν πηγαίνει καλά και πως θέλει τους μισθούς των δύο προηγούμενων μηνών, και την αποζημίωσή της. «Ζητούν ολοκληρωμένη αποζημίωση ενώ ακόμα έχουν δουλειά. Αυτό είναι το πρόβλημα», δήλωσε, ντυμένος ακόμα με τα ρούχα που φορούσε όταν πήγε στη δουλειά την Παρασκευή το πρωί. Η Τσου Λιξιάνγκ, εκπρόσωπος των εργατών στις συζητήσεις με τον Σταρνς, είπε πως απαιτούν ένα μέρος των μισθών που δεν έχουν λάβει ακόμα και μία «λογική» αποζημίωση πριν φύγουν από τη δουλειά τους.

Η Τσου δήλωσε πως φοβήθηκαν ότι θα κλείσει το εργοστάσιο και πως ο Σταρνς θα έφευγε χωρίς να τους δώσει αποζημίωση. Ο Σταρνς υπογράμμισε πως από το πρωί του Σαββάτου περίπου 80 εργάτες μπλοκάρουν κάθε έξοδο και δεν τον αφήνουν καν να κοιμηθεί καθώς χτυπούνε τα παράθυρα του γραφείου του και τον τυφλώνουν με δυνατά φώτα.

Ο Σταρνς είπε πως η εταιρία σκοπεύει να μεταφέρει τον τομέα των πλαστικών στην Ινδία. Έφτασε στο Πεκίνο πριν μία εβδομάδα για να απολύσει τους τελευταίους 30 εργάτες. Κάποιοι δούλευαν εκεί μέχρι και για 9 χρόνια, επομένως οι αποζημιώσεις τους ήταν «πολύ καλές», σημείωσε. Εργάτες από άλλα παραρτήματα αντιλήφθηκαν ότι συνέβη αυτό και, παράλληλα με τις φήμες πως όλο το εργοστάσιο θα μετακομίσει στην Ινδία, άρχισαν να απαιτούν παρόμοιες αποζημιώσεις την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ