Καταγγελίες εργαζομένων: Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ - iefimerida.gr

Καταγγελίες εργαζομένων: Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ

Καταγγελίες εργαζομένων: Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές και παράπλευρες απώλειες στην παρουσία της χώρας στο εξωτερικό, την εγχώρια συρρικνούμενη οπτικοακουστική αγορά και τον προϋπολογισμό, προκαλεί το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Το σήμα της ΕΡΤ, μπορεί να μην έχει επανέλθει αλλά οι εργαζόμενοι έκαναν την πρώτη αποτίμηση της απόφασης που έλαβε το Μέγαρο Μάξιμου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Στο επίκεντρο δεν είναι η απόφαση «ομαδικής απόλυσης» των 2.650 εργαζομένων, αλλά οι συνέπειες στον προϋπολογισμό, στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό παιχνίδι διαπλοκής των συμφερόντων.

Μιλώντας με τη γλώσσα της Τρόικα, οι εργαζόμενοι εκτίμησαν πως το κόστος μόνο από το λουκέτο κυμαίνεται μεταξύ 300-500 εκατ. ευρώ για τον Προϋπολογισμό και αναρωτήθηκαν, απευθυνόμενοι και προς τον Επίτροπο Ολι Ρεν και την Τρόικα, για το που θα βρεθούν.

Στην τηλεοπτική αγορά οι συνέπειες είναι μεγάλες και πολλαπλές. Η ΕΡΤ είχε παραγγείλει κάποιες λίγες παραγωγές και είχε λάβει απόφαση για τη χρηματοδότηση ταινιών. Οι άνθρωποι αυτοί μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, δεν ξέρουν τι να κάνουν σημείωσε η υπεύθυνη προγράμματος Πανδώρα Μουρίκη.

Ομοίως και στο εξωτερικό με τα συμβόλαια που έχει υπογράψει η ΕΡΤ για αθλητικό ή άλλο πρόγραμμα. Η TEAM η οποία έχει άλλα δύο χρόνια συνεργασίας με την ΕΡΤ και ένα συμβόλαιο 32,4 εκατ. ευρώ αναμένει τις εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα η ΕΡΤ δείχνει να χάνει το Eurobasket το οποίο είχε κατοχυρώσει μαζί με το Mundobasket για 3 χρόνια, αλλά το ΔΣ δεν έλαβε πότε απόφαση για να το επικυρώσει.

Ταυτόχρονα, η ΕΡΤ χάνει και τη χρηματοδότηση των 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο από την Κομισιόν για τη λειτουργία του Euronews, ενώ στον αέρα είναι και η ιστορία της μετάδοσης της Formula 1.

Στις ετήσιες απώλειες για το Δημόσιο ύψους 2 εκ. ευρώ από την καταγγελία των συμβάσεων για τη μεταφορά, διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ERTworld αναφέρθηκε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, υπογραμμίζοντας ότι 9,8 εκ ευρώ από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για το Αρχείο της ΕΡΤ -πρόταση που βρισκόταν στη φάση της προέγκρισης- χάνονται οριστικά.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αδυναμίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να ανταποκριθεί στα προαπαιτούμενα για την αδειοδότηση παρόχων δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς και στον κίνδυνο αφαίρεσης συχνοτήτων και κατάργησης του προγράμματος της ERT HD.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ