Το τηλεφώνημα του Ομπάμα στον Ερντογάν για τις διαδηλώσεις στην Τουρκία – Τι είπαν οι δύο ηγέτες - iefimerida.gr

Το τηλεφώνημα του Ομπάμα στον Ερντογάν για τις διαδηλώσεις στην Τουρκία – Τι είπαν οι δύο ηγέτες

Το τηλεφώνημα του Ομπάμα στον Ερντογάν για τις διαδηλώσεις στην Τουρκία – Τι είπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Τουρκία, έως τώρα δεν είχε υπάρξει επίσημη επαφή μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό έως τη Δευτέρα, καθώς όπως αποκάλυψε ο Λευκός Οίκος, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν τηλεφωνικά για τις διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων με αφορμή τα σχέδια για το πάρκο Γκεζί.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη σημασία της αποφυγής της βίας και του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση, των συγκεντρώσεων και της ελευθερίας του Τύπου», όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συζήτησαν ακόμη και για το ζήτημα της Συρίας, ανάμεσά τους και τη «χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς ενάντια στο λαό του», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν για την αναζήτηση «πολιτικής λύσης» για τη Συρία και για την ανάγκη να στηρίξουν την αντίθετη πλευρά «για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ