Volvo Autonomous Parking: Στάθμευση χωρίς τον οδηγό! - iefimerida.gr

Volvo Autonomous Parking: Στάθμευση χωρίς τον οδηγό!

Volvo Autonomous Parking: Στάθμευση χωρίς τον οδηγό!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι στιγμής αρκετά αυτοκίνητα έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν από μόνα τους, αφού έχει βρεθεί η κατάλληλη θέση στάθμευσης, με τον οδηγό να κάνει κάτι, π.χ. να πατά το γκάζι ή να αλλάζει από 1η σε όπισθεν και το αντίστροφο, τη στιγμή που το σύστημα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Η πρόοδος στη διαδικασία αυτή είναι η αυτόνομη στάθμευση που εξελίσσει αυτή την περίοδο η Volvo και η οποία θα επιτρέπει στα μοντέλα της και να βρίσκουν μόνα τους τη θέση πάρκινγκ αλλά και να παρκάρουν χωρίς να πρέπει ο οδηγός να είναι παρόν. Η όλη διαδικασία θα μπορούσε να είναι ως εξήςτο αυτοκίνητο σταματά στην είσοδο χώρου στάθμευσης, οι επιβάτες αποβιβάζονται και μέσω μιας ειδικής smartphone application δίνουν την εντολή στο όχημά τους να βρει που θα παρκάρει και να ολοκληρώσει μόνο του, χωρίς τη δική τους συμβολή, την όλη διαδικασία. Το επόμενο βήμα θα είναι η παραλαβή των επιβατών από το σημείο που κατέβηκαν, με εντολή και πάλι μέσω εφαρμογής.

Η παρουσία του οδηγού όχι μόνο κατά το παρκάρισμα αλλά και γενικά είναι επιβεβλημένη κυρίως για νομικούς λόγους, μιας και σε περίπτωση ζημιών κάποιος πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη. Η Volvo από την πλευρά της ισχυρίζεται πως το σύστημά της, που χρησιμοποιεί κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, εκμηδενίζει την όποια πιθανότητα ατυχήματος οπότε δεν είναι απαραίτητη και η παρουσία του οδηγού.

Η επίσημη πρεμιέρα του Volvo Autonomous Parking δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, ενώ το βέβαιο είναι πως κάποια στοιχεία της, όπως π.χ. η αυτόνομη κατεύθυνση του αυτοκινήτου, θα παρουσιαστούν με τη νέα γενιά του Volvo XC90 που αναμένεται το 2014.

Volvo Autonomous Parking: Στάθμευση χωρίς τον οδηγό! | iefimerida.gr 0
Volvo Autonomous Parking: Στάθμευση χωρίς τον οδηγό! | iefimerida.gr 1
Volvo Autonomous Parking: Στάθμευση χωρίς τον οδηγό! | iefimerida.gr 2
Volvo Autonomous Parking: Στάθμευση χωρίς τον οδηγό! | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ