Είναι για εμάς δώρο θεού, λέει η οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου για το νεογέννητο αγοράκι της - iefimerida.gr

Είναι για εμάς δώρο θεού, λέει η οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου για το νεογέννητο αγοράκι της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη γέννηση του γιου του ο σύντροφος της Τζίνας Τσαλικιάν, μητέρας του αείμνηστου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου. Μετά την ανείπωτη τραγωδία, εκείνο τον γκρίζο Δεκέμβρη του 2008, όταν ο Αλέξανδρος έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια, ξαναγύρισε το γέλιο στο σπίτι της Τζίνας Τσαλικιάν.

Το νέο μωρό έφερε ελπίδα, έσβησε το μαύρο και ξανάνοιξε κλειστούς από χρόνια δρόμους για τη μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού. Η Τζίνα, ο Ανδρέας και η Αριέττα, αδελφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, υποδέχτηκαν το αγοράκι της οικογένειας, μέσα σε μεγάλη συγκίνηση και ευχαριστίες στον Θεό για το απρόσμενο δώρο.

Ο μικρός γεννήθηκε στις 19 Μαΐου, ύστερα από πολλές προσπάθειες ετών, μιας και η μητέρα του έχει κλείσει τα 51. Το μωρό στη γέννα του ζύγιζε 2.650 γραμμάρια, και σήμερα έναν μήνα μετά, είναι ένα υγιέστατο αγοράκι 3.800 γραμμαρίων.

«Υπό άλλες συνθήκες, δεν θα είχα διανοηθεί να κάνω παιδί σε αυτή την ηλικία. Εάν ζούσε ο Αλέξανδρος, δεν θα προχωρούσαμε σε κάτι τέτοιο. Αλλά ήξερα ότι αυτό θα έκανε ευτυχισμένη την Τζίνα. Ηθελα να της δώσω αυτή την ευτυχία, να την κάνω να ισορροπήσει. Να έχει προοπτική. Η ίδια είχε μεγάλη θέληση για να ξαναδεί τη ζωή από την αισιόδοξη πλευρά. Σήμερα η ουσία είναι ότι αυτό το μωρό είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε. Μακάρι να είναι τυχερό και η ζωή να του φερθεί γενναιόδωρα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο 65χρονος Ανδρέας Κωνσταντίνου. Ο ίδιος είναι κυπριακής καταγωγής, έχει ήδη έναν γιο 32 ετών και ασχολείται με ναυτιλιακά στο νησί. Παραλλήλως διδάσκει ως καθηγητής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του ιδιωτικού Πανεπιστημίου «Frederick» της Κύπρου.
Η Τζίνα Τσαλικιάν και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου ανέπτυξαν μια σχέση εδώ και χρόνια, την οποία κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Τζίνα Τσαλικιάν αρχίζει σήμερα μια νέα ζωή. Η παλιά της σταμάτησε εκείνο τον Δεκέμβρη. Οι πονεμένες μνήμες παραμένουν στην ψυχή. «Ευτυχώς που υπήρχε το μαγαζί κι απασχολούνταν. Η δουλειά την κράτησε ζωντανή», λένε οι φίλοι της. Η επαφή της με τον έξω κόσμο περιορίστηκε σε αυτό το μαγαζί. Ούτε τηλεόραση ούτε εφημερίδες ούτε τίποτε, μετά τον χαμό του 15χρονου.

Το αγοράκι τους θα πάρει το όνομα Ιάκωβος, όπως λεγόταν ο παππούς Τσαλικιάν: «Μας ρωτούν εάν θα του δώσουμε το όνομα του Αλέξανδρου και λέμε όχι. Ο Αλέξανδρος ήταν ένας και μοναδικός. Δεν υποκαθίσταται, ούτε αντικαθίσταται στη μνήμη μας με οτιδήποτε άλλο».

Ο ερχομός του Ιάκωβου έφερε ενθουσιασμό και στη ζωή της αδερφής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Αριέττας. Οι δικοί της μας είπαν ότι λατρεύει το μωρό και ασχολείται μαζί του 24 ώρες το 24ωρο, όπως και η μητέρα της. Πηγή Εθνος της Κυριακής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ