Παραιτήθηκε η Ιταλίδα υπουργός Iσότητας εξαιτίας εμπλοκής της σε υπόθεση φοροδιαφυγής - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε η Ιταλίδα υπουργός Iσότητας εξαιτίας εμπλοκής της σε υπόθεση φοροδιαφυγής

Παραιτήθηκε η Ιταλίδα υπουργός ισότητας εξαιτίας εμπλοκής της σε υπόθεση φοροδια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δήλωνε έντιμη και αποφασισμένη να μείνει στο πόστο της. Τελικά όμως η Γιοζέφα Ιντεμ πείστηκε να υποβάλει την παραίτησή της, έπειτα από τη συνάντηση που είχε η υπουργός Ισότητας της Ιταλίας με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα. Αιτία, η εμπλοκή της σε υπόθεση φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, η Ιντεμ δεν κατέβαλε επί τέσσερα χρόνια τον οφειλόμενο φόρο για το προσωπικό της γυμναστήριο, το οποίο είχε δηλώσει ως ακίνητο που χρησιμοποιεί για πρώτη κατοικία.

Η γερμανικής καταγωγής πρώην πρωταθλήτρια του κανό, που είχε πάρει την ιταλική υπηκοότητα όταν παντρεύτηκε τον προπονητή της, είχε δηλώσει το περασμένο Σάββατο πως δεν είναι αλάθητη, αλλά οπωσδήποτε είναι έντιμη. Και τόνισε πως δεν επρόκειτο να παραιτηθεί.

Παρότι όμως είχε δεσμευθεί να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά, το κόμμα της Λέγκα και το κίνημα Πέντε Αστέρων είχαν ανακοινώσει ότι ήταν έτοιμα να καταθέσουν πρόταση μομφής σε βάρος της.

Ετσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μιλώντας για «προσωπικές επιθέσεις» που δέχθηκε, ενώ πρόσθεσε πως «οι διαστάσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης διογκώθηκαν με προμελετημένο τρόπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ