Ο Γκουαρντιόλα γοήτευσε τους Γερμανούς κατά την παρουσίασή του στη Μπάγερν - iefimerida.gr

Ο Γκουαρντιόλα γοήτευσε τους Γερμανούς κατά την παρουσίασή του στη Μπάγερν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως απόλυτος επαγγελματίας προικισμένος με σπάνιο επικοινωνιακό χάρισμα ο Πεπ Γκουρντιόλα γοήτευσε από την πρώτη στιγμή τους Γερμανούς στην παρουσίασή του από τη Μπάγερν Μονάχου. Ο Καταλανός έγινε άμεσα Βαυαρός καταλαβαίνοντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δίχως να χρειαστεί μετάφραση.

«Συγγνώμη για τα γερμανικά μου, αλλά η Νέα Υόρκη δεν είναι κι το καλύτερο μέρος για να μάθεις τη γλώσσα, ελπίζω ότι σύντομα θα βελτιωθούν», είπε κι απέσπασε τον θαυμασμό των δημοσιογράφων που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα Τύπου. Ο Γκουαρντιόλα έπλεξε το εγκώμιο του Γιουπ Χάινκες για τη δημιουργία μιας πολύ καλής ομάδας, η οποία, όπως είπε, δεν χρειάζεται πολλές μεταγραφές.

«Είμαι έτοιμος να προσφέρω το καλύτερο στη Μπάγερν », είπε αρχικα ο Γκουαρντιόλα και συνέχισε: Είναι μια νέα πρόκληση για μένα, η Μπάγερν Μονάχου μου έδωσε την ευκαιρία. Η παρουσία μου εδώ είναι ένα δώρο για εμένα. Αισθάνομαι τυχερός από το γεγονός και μόνο ότι η Μπάγερν σκέφτηκε ότι θα μπορούσα να είμαι στον πάγκο της ομάδας. Λίγες ομάδες στον κόσμο έχουν την ιστορία της Μπάγερν. Και για αυτή την ιστορία είμαι εδώ. Αγαπώ την επίθεση, αυτή είναι η ποδοσφαιρική μου ιδέα. Αναλαμβάνω μια ομάδα που έπαιξε εκπληκτικά πέρυσι. Ως προπονητής της Μπάγερν, πρέπει να κερδίζεις».

Ο Καταλανός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι δεν πήγε στην Μπάγερν για να αντιγράψει τα όσα εφάρμοσε στη Μπαρτσελονα: «Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν διαφορετικά στοιχεία από αυτούς της Μπάγερν. Πρέπει να προσαρμοστώ στους παίκτες, όχι το αντίθετο. Το ποδόσφαιρο ανήκει στους παίκτες, όχι στον προπονητή. Οι οπαδοί έρχονται στο Allianz Arena για να παρακολουθήσουν τους παίκτες να παίζουν και όχι εμένα. Πρέπει να προσαρμοστώ. Το σύστημα που χρησιμοποιώ δεν είναι αυτό που πραγματικά μετράει».

Στη συνέχεια, έπλεξε το εγκώμιο του προκάτοχού του, Γιουπ Χάινκες: «Η Μπάγερν κέρδισε όλους τους τίτλους που διεκδικούσε την προηγούμενη χρονιά. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Μπορώ μόνο να προσπαθήσω να κρατήσω το ίδιο υψηλό επίπεδο που η ομάδα είχε με τον Χάινκες. Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του ακόμα. Αλλά ελπίζω να το κάνω σύντομα. Η άποψή του σημαίνει πολλά για μένα. Τον σέβομαι πολύ, όχι για όσα έκανε την προηγούμενη χρονιά, αλλά συνολικά για την καριέρα του. Νιώθω τιμή που είμαι ο διάδοχός του».

Όσον αφορά τη μεταγραφική πολιτική της Μπάγερν, υποστήριξε: «Κατά την άποψή μου, μια ομάδα δεν χρειάζεται πολλές μεταγραφές όταν μόλις έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους. Η ομάδα είναι ήδη πολύ καλή. Αλλά δεν ξέρω πως αισθάνονται για αυτό ο Ματίας Ζάμερ και ο Ρουμενίνγκε. Οι παίκτες της Μπάρτσα δεν θα έρθουν εδώ μόνο και μόνο επειδή είμαι εγώ».

«Ολα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν παίξαμε για ένα τουρνουά με την Μπαρτσελόνα και ήπια έναν καφέ με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Είναι μια συνεργασία που και οι δύο πλευρές ήθελαν και είμαι σίγουρος πως η δουλειά του θα φέρει αποτελέσματα», τόνισε ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ