Επτά χρόνια φυλάκισης για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Καταδικάστηκε για την υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ»

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Του επιβλήθηκαν επτά χρόνια φυλάκισης και ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στην υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ». Ο ίδιος με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την απόφαση ως μία κακή σελίδα δικαιοσύνης και προσβολή για τους Ιταλούς που τον εμπιστεύτηκαν».

Ο «Καβαλιέρε» κατηγορούνταν για κατάχρηση εξουσίας και προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία σχετικά με την υπόθεση της Ρούμπι Καρίμα. Το περασμένο μήνα η Εισαγγελέας είχε προτείνει εξαετή κάθειρξη και δια βίου στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ο Μπερλουσκόνι έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

«Ημουν βέβαιος ότι η δικαστική απόφαση δεν θα ήταν αρνητική διότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Αντιθέτως, όμως, εκδόθηκε μια βαρύτατη απόφαση με στόχο να αποκλεισθώ από την πολιτική ζωή. Δεν είναι μόνον μια σελίδα κακής δικαιοσύνης, είναι και μια προσβολή προς όλους τους Ιταλούς που με εμπιστεύθηκαν και στήριξαν την στράτευσή μου υπέρ της χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Εγώ, όμως, για μια ακόμη φορά, εννοώ να αντισταθώ στον κατατρεγμό αυτό, διότι είμαι απολύτως αθώος και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψω την μάχη μου να μετατρέψω την Ιταλία σε μια πραγματικά ελεύθερη χώρα», πρόσθεσε.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα με τη συμμαχία του Μάριο Μόντι και την κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι σχολίασε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού, όποιο και αν είναι το περιεχόμενό τους».

Ο Νίκι Βέντολα, επικεφαλής του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία της αντιπολίτευσης κάλεσε τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί, καθώς «αυτό θα συνέβαινε και σε όλες τις άλλες πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης».

Τέλος, ο βουλευτής του κινήματος Πέντε Αστέρων Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα δήλωσε πως «ο Μπερλουσκόνι πρέπει να μπει φυλακή. Οσο αυτό δεν συμβαίνει, η Ιταλία δεν μπορεί να θεωρείται μια ελεύθερη χώρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ