Παγκόσμιος σάλος: Διέρρευσαν στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα έξι εκατ. χρηστών του Facebook - iefimerida.gr

Παγκόσμιος σάλος: Διέρρευσαν στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα έξι εκατ. χρηστών του Facebook

Πακόσμιος σάλος: Διέρρευσαν στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα έξι εκατ. χρηστών τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις την περασμένη εβδομάδα εντόπισε το Facebook το σφάλμα εκείνο, το κενό ασφαλείας, το οποίο επέτρεψε τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων, όπως διευθύνσεις e-mail και τηλέφωνά έξι εκατ. χρηστών του κοινωνικού δικτύου, περίπου, μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Την Παρασκευή το Facebook ανακοίνωσε και επισήμως ότι ένα σφάλμα στο αρχείο δεδομένων είχε ως συνέπεια διευθύνσεις e-mail και αριθμοί τηλεφώνων χρηστών του Facebook να κοινοποιηθούν σε ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές.

«Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι αυτό το σφάλμα αξιοποιήθηκε για δόλιους σκοπούς και δεν έχουμε δεχθεί παράπονα από χρήστες, ούτε έχουμε δει ασυνήθιστη συμπεριφορά στην ιστοσελίδα που να παραπέμπει σε παράβαση», σημείωσε η ομάδα του Facebook στο μπλογκ της, προσθέτοντας ότι αν και το πρόβλημα ήταν περιορισμένο, «είναι κάτι για το οποίο είμαστε αναστατωμένοι και θα δουλέψουμε δύο φορές πιο σκληρά για να σιγουρέψουμε ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ξανά».

Ωστόσο, το κοινωνικό δίκτυο τονίζει ότι οι συνέπειες ήταν μικρές, επειδή οι περισσότερες πληροφορίες ήταν ήδη γνωστές και πιθανότατα είχαν ήδη κοινοποιηθεί σε ανθρώπους που ήξεραν τα θύματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ