To Dazed Digital σας υποδεικνύει πώς μπορείτε να γίνετε ένας από τους Anonymous σε 5 απλά βήματα - iefimerida.gr

To Dazed Digital σας υποδεικνύει πώς μπορείτε να γίνετε ένας από τους Anonymous σε 5 απλά βήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι απίθανο να μην έχετε ακούσει για την ύπαρξή τους, καθώς εδώ και μερικά χρόνια βρίσκονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας με καίρια χτυπήματα κατά κυβερνήσεων, εταιρικών κολοσσών, οργανισμών και ιδιωτικών προφίλ και λογαριασμών, με αγαθό στόχο πάντοτε την καταγγελία και υπονόμευση των αδικιών που διαπράττονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Το περίφημο περιοδικό μαζικής κουλτούρας, τεχνολογίας, τέχνης και μόδας Dazed σας προσφέρει έναν κατατοπιστικότατο οδηγό πέντε βημάτων που θα σας εισάγουν στον κόσμο των διαβόητων χακτιβιστών. Και, όχι, δεν χρειάζεται να είστε «βουτηγμένοι» στον κώδικα και τον προγραμματισμό για να το πετύχετε.

1.Αγοράστε την απαραίτητη μάσκα του ήρωα Γκάι Φωκς (13 Απριλίου 1570 - 31 Ιανουαρίου 1606), γνωστού επίσης και ως Γκίντο Φωκς, ο οποίος γεννήθηκε στο Γιορκ (York) και ήταν Άγγλος στρατιώτης και μέλος μιας ομάδας Kαθολικών συνωμοτών, οι οποίοι οργάνωσαν τη Συνωμοσία της Πυρίτιδας στις 5 Νοεμβρίου 1605.

Η συνωμοσία, όμως, ξεσκεπάστηκε πριν την ολοκλήρωση του σχεδίου: ο Γκάι Φωκς κι οι συνεργάτες του πέρασαν από ανακρίσεις με βασανιστήρια, και έπειτα από δίκη καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν για προδοσία και απόπειρα δολοφονίας. Σε ορισμένες χώρες η επέτειος αυτής της αποτυχημένης απόπειρας γιορτάζεται στις 5 Νοεμβρίου σαν Νύχτα του Γκάι Φωκς (Guy Fawkes Night ή Bonfire Night).

Η ιστορία του Γκάι Φωκς αποτέλεσε έμπνευση για το κόμικς των Άλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λόιντ V for Vendetta, κεντρικός ήρωας της οποίας είναι ο V, που φοράει μια μάσκα του Γκάι Φωκς. Αποτελεί πρότυπό του και σχεδιάζει να ανατινάξει το κτίριο του Κοινοβουλίου στις 5 Νοεμβρίου ενός μελλοντικού Λονδίνου, επιχειρώντας να θέσει τα θεμέλια για την ανατροπή του ολοκληρωτικού καθεστώτος φασισμού και τυραννίας που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα. Χαλαρή διασκευή του κόμικ αυτού είναι και η ομώνυμη ταινία του 2006.

Για να μείνεις, όμως, πιστός στο μαχητικό πνεύμα της ομάδας, απόφυγε να αγοράσεις τη μάσκα από κάποιο κατάστημα, καθότι έτσι ενισχύεις την Time Warner, η οποία έχει τα δικαιώματα της πώλησής της. Φτιάξε τη μόνος σου ή αγόρασέ την από το e-bay.

2.Λάβε ενεργό μέρος στις online και offline διαμαρτυρίες. Για τις πρώτες θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι online: προγράμματα και tutorials βασικού hacking, εύκολα να τα αφομοιώσεις όσο και να τα θέσεις σε εφαρμογή.

Ως προς τις δεύτερες, δεν χρειάζεται παρά να παρακολουθεί κανείς τις ενημερώσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Οι live διαμαρτυρίες των μελών είναι συχνές και σχεδιάζονται διαρκώς νέες.

3.Διατήρησε χαμηλό προφίλ, πράγμα το οποίο θα πετύχεις με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανες και στην πραγματική ζωή.

Μην γνωστοποιείς από δω και από κει την ταυτότητά σου, μην μοιράζεσαι ευαίσθητες πληροφορίες με τον οποιονδήποτε και μην χρησιμοποιείς στοιχεία που μπορούν να προδώσουν την αληθινή σου ταυτότητα (λόγου χάρη, πιστωτικές κάρτες).

4.Ακολούθησε τα σωστά άτομα: ενδεικτικοί είναι οι λογαριασμοί twitter: @YourAnonNews και #OpNewBlood, τα IRC δωμάτια συζητήσεων (Internet Relay Chat) ή το YouTube (ένας χρήστης με ιδιαίτερη επιρροή στο χώρο είναι ο επονομαζόμενος Connor Liberty). Εναλλακτικά επισκέψου τη σελίδα τους.

5.Ξέχνα ό,τι ξέρεις για τους Anonymous και συνειδητοποίησε τους λόγους για τους οποίους θέλεις να μετάσχεις του κινήματος. Αν είσαι άλλο ένα τρολ που θέλει να παίξει τότε καλύτερα να ψάξεις αλλού. Κατάλαβε πως είσαι ήδη ανώνυμος, αλλά και πως η ομώνυμη ομάδα πριν απ' όλα είναι μία ιδέα. Σοβαρέψου, λοιπόν, και πράξε αναλόγως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ