Κλείδωσε η νέα κυβέρνηση - Αναμένονται ανακοινώσεις - iefimerida.gr

Κλείδωσε η νέα κυβέρνηση - Αναμένονται ανακοινώσεις

Ο κύβος ερρίφθη -Στις 6:30 κλειδώνει η νέα δικομματική κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου συναντάται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να δώσουν τα χέρια τόσο για τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα δικομματική κυβέρνηση, αλλά και για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Οπως έγινε γνωστό αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στην Ιπποκράτους προκειμένου να κάνει δηλώσεις. Επισήμως ο ανασχηματισμός δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ανακοινωθεί, ωστόσο η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα γίνει την Τρίτη στις 11:00. Μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημερώθηκε ότι πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα και να βρίσκεται αύριο στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηματικό ο ρόλος Βενιζέλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Το τελικό σχήμα του παζλ της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, όπως και ο ρόλος που θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ηδη η πίεση από την Τρόικα είναι έντονη και το νέο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να τρέξει άμεσα και να κλείσει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να καταλάβει τη θέση του αντιπροέδρου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν θα αναλάβει και κάποιο υπουργείο, με το Εξωτερικών να ακούγεται εντόνως.

Προτεραιότητα η ΕΡΤ και οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο

Οι δύο αρχηγοί συζητούν και το θέμα της ΕΡΤ, την επίσπευση της έναρξης λειτουργίας του μεταβατικού σχήματος, σύμφωνα και με την προσωρινή απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και την ίδρυση του νέου φορέα, η αρμοδιότητα για τον οποίο θα δοθεί σε υφυπουργό κοινής αποδοχής.

Την ίδια ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία, όπως του Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο των 14.000 απολύσεων - μετακινήσεων από το Δημόσιο, βάσει της δέσμευσης της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ