Θρίλερ με τον πράκτορα Σνόουντεν που «κάρφωσε» τη NSA -Δεν εμφανίστηκε στο αεροπλάνο για την Αβάνα - iefimerida.gr

Θρίλερ με τον πράκτορα Σνόουντεν που «κάρφωσε» τη NSA -Δεν εμφανίστηκε στο αεροπλάνο για την Αβάνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η υπόθεση του Εντουαρντ Σνόουντεν, του Αμερικανού πράκτορα ο οποίος έκανε τις διαρροές σχετικά με τις παρακολουθήσεις από την NSA σε βάρος πολιτών, καθώς δεν επιβιβάστηκε στην πτήση από το αεροδρόμιο της Μόσχας, με την οποία είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Αβάνα για να εξασφαλίσει πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του ταξιδιού του, ο Σνόουντεν είχε περάσει τον έλεγχο τον εισιτηρίων συνοδευόμενος από τη νομικό σύμβουλο του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, την Σάρα Χάρισον, ωστόσο δεν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο. Πάντως, θα πραγματοποιηθεί και άλλη πτήση της Αεροφλότ από τη Μόσχα με προορισμό την Αβάνα.

Πολλοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία είχαν επιβιβαστεί στην πτήση αυτή, αλλά όπως ειδοποίησαν, κανείς τους δεν είδε τον Σνόουντεν να επιβιβάζεται στην πτήση.

Ο Σνόουντεν κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες διανυκτέρευσε στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβο, όπου και είχε συναντήσεις τουλάχιστον με τον πρέσβη του Εκουαδόρ στη Μόσχα, Πατρίσιο Τσάβες. Ο πρέσβης του Ισημερινού φέρεται ότι παρέλαβε την αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου από τον Σνόουντεν και τού παρέδωσε ταξιδιωτικό έγγραφο πολιτικού πρόσφυγα, το οποίο θα επιτρέψει τη μετακίνησή του μετά την ακύρωση του αμερικανικού του διαβατηρίου.

Ο Σνόουντεν επισήμως δεν πέρασε τα ρωσικά σύνορα, καθώς παρέμεινε στη ζώνη τράνζιτ και σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, «δεν υπήρχαν βάσιμοι λόγοι για τη σύλληψή του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ