Κατά μέτωπο επίθεση στη δικομματική ετοιμάζει ο ΣΥΡΙZA - Σκέψεις για πρόταση μομφής - iefimerida.gr

Κατά μέτωπο επίθεση στη δικομματική ετοιμάζει ο ΣΥΡΙZA - Σκέψεις για πρόταση μομφής

Κατά μέτωπο επίθεση στη δικομματική ετοιμάζει ο ΣΥΡΙZA -Σκέψεις για πρόταση μομφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κουμουνδούρου σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις και την αντιπολιτευτική πορεία ενάντια στη δικομματική κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Οπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν την κυβέρνηση «πολιτικά νεκρή» και υποστηρίζουν πως ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτεί πολιτικά την «αρχή του τέλους» του σκηνικού που είχε διαμορφωθεί με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι υπάρχει μια νέα κυβέρνηση και μια νέα προγραμματική συμφωνία, η οποία κατά την άποψή τους, πρέπει οπωσδήποτε να κατατεθεί και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή. Διαφορετικά, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα έχει ούτε την κοινοβουλευτική, ούτε την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση που απαιτείται για να πάρει νέα μέτρα το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά την υπόθεση της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, στις συζητήσεις που έγιναν στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεταξύ κορυφαίων στελεχών, το θέμα αυτό αναλύθηκε σε όλες τις πτυχές του. Η πρόταση μομφής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει στον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά η κατάθεσή της ή όχι θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και αφού μελετηθούν πρώτα οι κυβερνητικές κινήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ