Μοχάμεντ Ασαφ: Ο νικητής του Arab Idol που ένωσε τον αραβικό κόσμο [βίντεο] - iefimerida.gr

Μοχάμεντ Ασαφ: Ο νικητής του Arab Idol που ένωσε τον αραβικό κόσμο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νεαρός Παλαιστίνιος Μοχάμεντ Ασαφ που μάγεψε και ένωσε με τη φωνή του την Παλαιστίνη αναδείχθηκε νικητής του Παναραβικού μουσικού διαγωνισμού ταλέντων Arab Idol προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού σε όλο τον αραβικό κόσμο.

Ο 23χρονος πρόσφυγας από τον καταυλισμό Χανς Γιουνίς, στη Λωρίδα της Γάζας, κατάφερε να παραμερίσει τις πολιτικές έριδες και να καθηλώσει στους δέκτες ολόκληρη την Παλαιστίνη συγκινώντας το κοινό με τα παλαιστινιακά πατριωτικά και αραβικά δημοτικά άσματα που τραγούδησε.

Τον τελικό του Arab Idol παρακολούθησαν σε γιγαντοοθόνες, στην Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη από το Ισραήλ, Δυτική Όχθη, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι οι οποίοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς με πυροτεχνήματα και χορούς στους δρόμους για τη νίκη του 23χρονου Ασαφ.

Οπως ανέφερε ο Αουαντ Νατζίμπ, μέλος της Παλαιστινιακής κυβέρνησης: «Αυτός ο διαγωνισμός απέδειξε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν μάχονται μόνο, αλλά χαίρονται και μπορούν να δημιουργούν τέχνη»

Στην συγκινητική νίκη του Ασαφ αναφέρθηκε και ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δηλώνοντας ότι «αυτή η νίκη είναι μια πηγή υπερηφάνειας, μια νίκη για το λαό μας, στο δρόμο για την επίτευξη των ονείρων του, για τη θέσπιση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ»,

Ωστόσο δεν έλειψαν και οι αρνητικές αντιδράσεις, αφού αρκετά μέλη του μουσουλμανικού κλήρου τόνισαν ότι η νίκη του Ασαφ ενθάρρυνε την ειδωλολατρία και ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να δαπανούν την ενέργειά τους αντιμετωπίζοντας την κατοχή του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ