Κύκλωμα ντόπινγκ εξάρθρωσαν οι Ισπανοί – Εισήγαγαν ουσίες και από την Ελλάδα - iefimerida.gr

Κύκλωμα ντόπινγκ εξάρθρωσαν οι Ισπανοί – Εισήγαγαν ουσίες και από την Ελλάδα

Κύκλωμα ντόπινγκ εξάρθρωσαν οι Ισπανοί – Εισήγαγαν ουσίες και από την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο σπείρες κυκλώματος ντόπινγκ εξάρθρωσαν οι αρχές στην Ισπανία, συλλαμβάνοντας 84 άτομα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, κατηγορούνται για την εισαγωγή και τη διανομή σε αθλητές απαγορευμένες ουσίες, ενώ ανάμεσα στις χώρες από τις οποίες προμηθεύονταν τα σκευάσματα ήταν και η Ελλάδα.

Η επιχείρηση διήρκεσε δέκα μήνες και έγιναν έφοδοι σε 10 διαφορετικές περιοχές, με τις μισές συλλήψεις να γίνονται στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια.

Συνολικά οι αρχές έχουν κατασχέσει 707.000 δόσεις αναβολικών στεροειδών, ουσιών για ντόπινγκ αίματος και αυξητικής ορμόνης. Οι ουσίες διανέμονταν σε αθλητικά κέντρα αλλά και κατοικίες όπως δήλωσε ο υπουργός. Η μία από τις δύο συμμορίες εισήγαγε τα απαγορευμένα σκευάσματα από την Πορτογαλία, ενώ η άλλη από την Ελλάδα και την Κίνα.

Οι αρχές δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα των συλληφθέντων, ενώ στην έρευνα συνέδραμε και η ιταλική αστυνομία, καθώς κάποια από τα προϊόντα που προέρχονταν από την Ελλάδα διοχετεύονταν μέσω της γειτονικής χώρας.

Εχοντας πληγεί πολλές φορές από το ντόπινγκ, αυτό το μήνα η Ισπανία ψήφισε νέο νόμο για την καταπολέμησή του. Πλέον θα επιβάλλονται ακόμη υψηλότερα πρόστιμα σε όποιον εμπλέκεται με απαγορευμένες ουσίες, ενώ θα ενισχυθεί η υπηρεσία αντιντόπινγκ της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ