«Ποτέ οικονομική πολιτική δεν έπεσε τόσο έξω σε όλα» - iefimerida.gr

«Ποτέ οικονομική πολιτική δεν έπεσε τόσο έξω σε όλα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιμένει στην αναδιαπραγμάτευση ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, και σε σημερινή συνέντευξή του στη Real News δίνει το στίγμα της πολιτικής του και επιτίθεται στην κυβέρνηση:«Τώρα ήλθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα. Που αποδείχθηκε λανθασμένη σε όλα. Ποτέ οικονομική πολιτική δεν έπεσε τόσο έξω σε όλα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι χρειάζονται τρία πράγματα: «εναλλακτικό σχέδιο, μια άλλη κυβέρνηση να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε στο εναλλακτικό σχέδιο». Επιμένει ότι αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, η ΝΔ θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμη και αν έλθει με 180 ψήφους.

Ο κ. Σαμαράς, σημειώνει ότι η πρόταση της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί τη βάση για τη νέα οικονομική πολιτική. Δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την αδικία στους χαμηλο-συνταξιούχους αλλά προσθέτει «όλες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος . Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της, αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια». Απορρίπτει την ιδέα των δημοψηφισμάτων και ξαναζητά εκλογές ενώ σημειώνει: «Εχουν το σύνδρομο της Αντουανέτας: ο λαός φωνάζει για ψωμί και εκείνοι μιλούν για ...παντεσπάνι»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ