Γυναίκα πρόεδρο στις ΗΠΑ θέλει η Χίλαρι Κλίντον, φωτογραφίζοντας τον εαυτό της! - iefimerida.gr

Γυναίκα πρόεδρο στις ΗΠΑ θέλει η Χίλαρι Κλίντον, φωτογραφίζοντας τον εαυτό της!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, τροφοδοτεί τις εικασίες ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2016, καθώς μιλώντας σε ακροατήριο στον Καναδά, ανέφερε πως θα ήθελε να δει μια γυναίκα στην αμερικανική προεδρία, κατά τη διάρκεια της ζωής της.

«Επιτρέψτε μου να το πω αυτό, υποθετικά μιλώντας. Ελπίζω πραγματικά ότι θα έχουμε μια γυναίκα πρόεδρο κατά τη διάρκεια της ζωής μου», δήλωσε η Κλίντον ενώπιον "ιδιωτικού" ακροατηρίου πολιτών στο Τορόντο.

Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης που έχει διατελέσει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και Πρώτη Κυρία επί προεδρίας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, λέγεται ότι είναι αναποφάσιστη για το αν τελικά θα επιδιώξει την εκλογή της στην προεδρία το 2016.

Πολλοί Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν την υποψηφιότητα της Κλίντον αν και η 65χρονη πολιτικός έχει δηλώσει ότι χρειάζεται ξεκούραση μετά από τέσσερα χρόνια συνεχών ταξιδιών ανά την υδρόγειο, ως υπουργός Εξωτερικών.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως έχουν δείξει ότι είναι μακράν η πιο δημοφιλής στο σημερινό δυναμικό των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, και ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα την προτιμούσαν στην προεδρία παρά ένα πιθανό πρόεδρο από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ