Τραγωδία στο γκραν πρι του Λε Μαν – Σκοτώθηκε ο οδηγός Αλαν Σίμονσεν [βίντεο] - iefimerida.gr

Τραγωδία στο γκραν πρι του Λε Μαν – Σκοτώθηκε ο οδηγός Αλαν Σίμονσεν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θάνατο του 34χρονου οδηγού, Αλαν Σίμονσεν, θρηνεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός της Δανίας. Το τραγικό συμβάν συνέβη στον αγώνα «24 Heures du Mans» στο Λε Μαν της Γαλλίας, όταν το μονοθέσιο που οδηγούσε ο Σίμονσεν, μάρκας Aston Martin, συγκρούστηκε στις μπαριέρες της πίστας, περίπου 10 λεπτά μετά την εκκίνηση στην 90η επέτειο του αγώνα.

Ο Δανός οδηγός είχε ξεκινήσει από την «pole position» στην κατηγορία GTE Am.

Ο Σίμονσεν μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, υποκύπτοντας στα τραύματα του.

Ο επικεφαλής της Aston Martin Racing, Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, ενημέρωσε την οικογένεια του άτυχου οδηγού, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Στον ίδιο αγώνα είχε χάσει το 1997 τη ζωή του ο Σεμπαστιάν Ενζολρά στις δοκιμές, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε σκοτωθεί ο Τζο Γκάρτνερ το 1986.

H διοργανώτρια του αγώνα Automobile Club de l'Ouest (ACO) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις 15:09 (σ.σ. τοπική ώρα) η Aston Martin Vantage GTE με το Νο 95, που οδηγούσε ο Allan Simonsen από τη Δανία, είχε έξοδο από την πίστα με υψηλή ταχύτητα στην Tetre Rouge στον 4ο γύρο του αγώνα. Ο οδηγός δέχτηκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες επί τόπου από τους γιατρούς της ACO. Βρισκόμενος σε σοβαρή κατάσταση, ο Allan Simonsen μεταφέρθηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου απεβίωσε λίγη ώρα αργότερα. Η οικογένεια του Allan Simonsen ενημερώθηκε αμέσως από τον David Richards, επικεφαλής της Aston Martin Racing».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ