Γκ. Βεστερβέλε: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει απο το ευρωζώνη» - iefimerida.gr

Γκ. Βεστερβέλε: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει απο το ευρωζώνη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σενάρια αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαψεύδει κατηγορηματικά ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Η ενωμένη ήπειρός μας, τονίζει, είναι αδιανόητη χωρίς την Ελλάδα, «ένα από τα λίκνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού», τονίζει ο μέχρι πρότινος αντικαγκελάριος και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, ενώ εκθειάζει την ελληνική κυβέρνηση και τη «σοφία», όπως λέει, που επέδειξε η πλειοψηφία της Βουλής ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο.

«Συγχαίρω την ελληνική κυβέρνηση και την πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου για την τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική τους και αναμένω ότι θα την υλοποιήσουν», δηλώνει ο γερμανός ΥΠΕΞ, προειδοποιώντας όμως ότι «τώρα, που ξεπεράσαμε το βουνό, αρχίζουν οι δυσκολίες της πεδιάδας».

«Οι αποφάσεις της Βουλής είναι το ένα, η υλοποίησή τους το άλλο. Και αυτό το δεύτερο είναι που μετράει, αν θέλουμε να ισχυροποιήσουμε το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι και ιδιαίτερα την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Γκίντο Βεστερβέλε εκτιμά ότι ο δρόμος για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας περνά από τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, την καλύτερη συγκομιδή των φόρων, και από μεταρρυθμίσεις, όπως η αποκρατικοποίηση. «Πάνω σε αυτά θα πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι η ανάκαμψη της οικονομίας.»

Ερωτηθείς δε για το αν έχει σκεφτεί τη δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζει: «Πώς θα μπορούσα να μη θέλω στην Ευρώπη μια από τις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού… Ούτε κατά διάνοια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ