Ποιος είναι ο θρυλικός, διαταραγμένος μουσικός παραγωγός Φιλ Σπέκτορ που ενσάρκωσε άψογα ο Αλ Πατσίνο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο θρυλικός, διαταραγμένος μουσικός παραγωγός Φιλ Σπέκτορ που ενσάρκωσε άψογα ο Αλ Πατσίνο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα τίζερ για τη βιογραφική ταινία του HBO «Phil Spector» έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό και η ιστορία του διάσημου εκκεντρικού μουσικού παραγωγού είναι κάτι πολύ πιο δραματικό από ένα τίναγμα της περούκας του Αλ Πατσίνο υπό τους ήχους των Righteous Brothers ή των Crystals.

Ο Σπέκτορ άφησε ιστορία για τις πρωτοποριακές του ενορχηστρώσεις που έφεραν την επανάσταση στον ήχο πολλών δεκαετιών, αλλά η λαμπερή καριέρα του αμαυρώνεται από μια τρομερή σκιά: το 2003 κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του Λάνα Κλάρκσον κι ενώ τα ελλιπή στοιχεία της πρώτης δίκης τον προστατεύουν αρχικά από τη φυλάκιση, η έφεσή του οδηγεί στην καταδίκη του με ποινή 20 ετών.

Η τηλεοπτική αναπαράσταση των γεγονότων δε θα ακολουθήσει, όπως τονίζουν οι παραγωγοί, τους κανόνες και τη δομή μιας βιογραφίας. Η υπόθεση είναι άλλωστε πολύ πρόσφατη – ανοιχτή πληγή ακόμα για τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας.

Ο Αλ Πατσίνο, που βραβεύτηκε για το ρόλο του αμφιλεγόμενου γιατρού της ευθανασίας Κεβόρκιαν, επιστρέφει στην τηλεόραση με έναν ακόμα ηθικά αμφίσημο αληθινό χαρακτήρα και μπορεί η εμφάνισή του να έχει μέχρι τώρα σχολιαστεί περισσότερο για τις ευφάνταστες περούκες που τον μεταμορφώνουν σε Φιλ, αλλά το πρώτο προωθητικό υλικό της τηλεταινίας που ενορχηστρώνει ο Ντέιβιντ Μάμετ δείχνει ότι η ταινία θα προσπαθήσει να ρίξει φως σε μια προσωπικότητα θαμμένη κάτω από τις προκαταλήψεις.

Η Έλεν Μίρεν θα υποδυθεί τη δικηγόρο του Σπέκτορ, που τον υπερασπίζεται στη δίκη, έχοντας πιστέψει στην αθωότητά του, ενώ το voice over του Αλ Πατσίνο αφήνει κι ένα παράθυρο ανοιχτό στα ερωτηματικά που πολλοί θα έβαζαν δίπλα στην επίσημη εκδοχή των γεγονότων. Μήπως το έγκλημα του Σπέκτορ ήταν τελικά η επιτυχία του;

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ