Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί από τους μουσώνες στην Ινδία - Χιλιάδες αγνοούμενοι - iefimerida.gr

Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί από τους μουσώνες στην Ινδία - Χιλιάδες αγνοούμενοι

Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί από τους μουσώνες στην Ινδία - Χιλιάδες αγνοούμενοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνουν οι ανθρώπινες απώλειες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι μουσώνες στην Ινδία. Περισσότερα από 570 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 13.800 άνθρωποι αγνοούνται στο κρατίδιο του Ουταχαράντ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου, Βιγιάι Μπαχαγκούνα, έως τώρα έχουν ανασυρθεί 556 πώματα, ενώ η Action Aid αναφέρει ότι χιλιάδες αγνοούνται. Ακόμη, 50.000 άτομα θεωρείται πως είναι αποκλεισμένοι σε ορεινές περιοχές, καθώς πρόκειται για προσκυνητές που επισκέπτονταν ναούς. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας, Σουσιλκουμάρ Σίντε, έως τώρα έχουν διασωθεί 33.000 προσκυνητές.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν διπλή μάχη, καθώς προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άτομα και να εκκενώσουν τις περιοχές που βρισκονται στη χειρότερη κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να μοιράσουν προμήθειες σε όσους είναι αποκλεισμένοι.

Η έκταση των καταστροφών είναι τέτοια, που στελέχη της κυβέρνησης που έχουν επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές αναφέρουν πως θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να συνέλθουν από τις ζημιές που προκάλεσαν οι ισχυρότερες βροχές των τελευταίων 60 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ