Σε αργία ο δήμαρχος Μυκόνου που θα δικαστεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος - iefimerida.gr

Σε αργία ο δήμαρχος Μυκόνου που θα δικαστεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος

Σε αργία ο δήμαρχος Μυκόνου που θα δικαστεί για κακούργημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αργία τέθηκαν -με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου- ο δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς - Μέγας και οι αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρος.

Και οι τρεις κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για οικονομικό σκάνδαλο του δήμου και παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Την απόφαση της αργίας έλαβε την Παρασκευή, όπως καταγράφει η ιστοσελίδα Cyclades24 η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Οπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα το iefimerida.gr σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων ήταν συνεπείς και εμφανίζονταν στον δήμο να πληρώσουν για κάθε σεζόν τα αποκαλούμενα τέλη παρεπιδημούντων. Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι φέρεται ότι τους έδιναν πλαστά διπλότυπα είσπραξης, βάζοντας στην τσέπη τους τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στα επίδικα τέλη.

Τελικά, το παραπεμπτικό βούλευμα έχει καταστεί αμετάκλητο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι στους τρεις αιρετούς επιβάλλονται κυρώσεις και θα παυθούν από τα καθήκοντά τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Οι εξελίξεις είναι δραματικές και πρωτόγνωρες για το Δήμο Μυκόνου, αφού μέσα σε μία ημέρα «ξηλώνεται» η ηγεσία του και ανοίγουν σοβαρά διοικητικά θέματα για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο Δήμο.

Καθήκοντα δημάρχου αναμένεται να αναλάβει η πρώτη σε σταυρούς στο συνδυασμό του δημάρχου (μετά τους δύο αντιδημάρχους που τέθηκαν σε αργία) δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Γρυπάρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ