Συνταγή για αυγά σπαστά, μπρουγιέ που λένε οι Γάλλοι, σεμνά και ταπεινά

Είμαστε ο μόνος λαός στην Ευρώπη που για να φάμε αυγά ομελέτα πρέπει να προσθέσουμε πατάτες, λουκάνικα, σαλάμια κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Με τον τρόπο αυτό προσθέτουμε θερμίδες στο πιάτο, βαραίνουμε τη γεύση και καθιστούμε δύσπεπτα τα ωραία αυγουλάκια.

Πάμε λοιπόν για μια συνταγή για απλά αυγά μπρουγιέ. Σπαστά, ελαφρά μελάτα, γευστικά που τρώγονται μεσημέρι ή βράδυ ιδανικά.

3-4 φρέσκα αυγά

Ελάχιστο ελαιόλαδο

Ενα ωραίο τηγάνι

  • Σε κάπως χαμηλή φωτιά τοποθετούμε το τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Σπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ βαθύ και τα προσθέτουμε πριν κάψει το λάδι
  • Με μια ξύλινη σπάτουλα γυρνάμε νευρικά τα αυγά μας μέσα στο τηγάνι
  • Τα αφήνουμε το πολύ 45''
  • Τα βγάζουμε στο πιάτο μας και τα γευόμαστε καυτά!

Αυτή η συνταγή προϋποθέτει ότι έχετε ήδη στρώσει το τραπέζι σας, έχετε ετοιμάσει τη σαλάτα σας και έχετε σερβίρει το ποτό που θα πιείτε.

Βάλτε ένα μπουκέτο λουλούδια στη μέση, ένα ωραίο τραπεζομάντιλο, κομψά ποτήρια και κουβέρ και θα δείτε το σεμνό και ταπεινό σας μπρουγιέ να απογειώνεται!

Προσθέστε, όσοι το επιθυμείτε, κομμένο σχινόπρασο, μαϊντανό ή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη από πάνω.

Με κάποια φαντασία μπορούμε να φτάσουμε σε πιο περίπλοκες λύσεις:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ