Ιταλία: Τριγμοί στην κυβέρνηση- Ο Μπερλουσκόνι απειλεί να την ρίξει - iefimerida.gr

Ιταλία: Τριγμοί στην κυβέρνηση- Ο Μπερλουσκόνι απειλεί να την ρίξει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος της κεντροδεξιάς, η Ντανιέλα Σαντανκέ, προειδοποίησε ότι «αν την 1η Ιουλίου εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑαπό το 21% σε 22%, η κυβέρνηση θα πέσει», ανεβάζοντας τους τόνους επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, για να μπορέσει να αναβληθεί η αύξηση του ΦΠΑ θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές πρόσοδοι περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα απαιτούνται άλλα 4 δισεκατομμύρια για να μην καταβάλουν φέτος οι πολίτες φόρο ακινήτων και για την πρώτη κατοικία τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια» για να μην προχωρήσει η αύξηση του ΦΠΑ - προσθέτοντας όμως ότι η κατάσταση δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών.

Τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και ο κεντροδεξιός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντζελίνο Αλφάνο έχουν διαμηνύσει ότι θεωρούν την κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας και την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ, θέματα ζωτικής σημασίας, αφού θεωρούν ότι με τις κινήσεις αυτές μπορεί να αρχίσει να ανακάμπτει η οικονομία της χώρας.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ