Εκεί που δεν φτάνουν τα ΑΤΜ -Χωριά στην Αφρική κάνουν χρηματικές συναλλαγές μέσω δορυφόρου - iefimerida.gr

Εκεί που δεν φτάνουν τα ΑΤΜ -Χωριά στην Αφρική κάνουν χρηματικές συναλλαγές μέσω δορυφόρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δορυφόροι καθιστούν δυνατή τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ απομακρυσμένων τοποθεσιών σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής οι οποίες δεν έχουν άλλη δυνατότητα διασύνδεσης με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το πιλοτικό πρόγραμμα SatFinAfrica της ESA ξεκίνησε το 2011, με στόχο τη χρήση δορυφόρων για παροχή υπηρεσιών σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου τα επίγεια δίκτυα είναι ανύπαρκτα ή ανεπαρκή.

Το πρόγραμμα σημείωσε μεγάλη επιτυχία και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της εταιρείας SatADSL στο Βέλγιο, με στόχο την παροχή δορυφορικών επικοινωνιών για παροχή οικονομικών υπηρεσιών στην Αφρική. Γραφεία μικροδανείων σε διάφορα χωριά, συνδεδεμένα μέσω δορυφόρων, επιτρέπουν την αποστολή ή την ανάληψη χρημάτων με σχετική ευκολία.

Η υπηρεσία «πωλείται» μέσω τοπικών αφρικανικών φορέων, που την προωθούν στα εν λόγω γραφεία για λογαριασμό της SarADSL. Επί της παρούσης, η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 100 γραφεία, το καθένα εκ των οποίων έχει το δικό του δορυφορικό terminal.

Η SatADSL έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ από βελγική εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, για να υποστηρίξει τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς, με στόχο τη διασύνδεση χιλιάδων γραφείων στην Αφρική. Στις υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρονται από τη SatADSL περιλαμβάνεται η υποστήριξη μηχανημάτων ανάληψης μετρητών σε απομακρυσμένες και αποκομμένες κατά τα άλλα περιοχές.

Τα μηχανήματα αυτά λειτουργούν όπως και τα αντίστοιχα στον υπόλοιπο κόσμο, με τη διαφορά ότι διαθέτουν δορυφορικό τέρμιναλ. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι η Sat3Play, που έχει αναπτυχθεί από τη βελγική Newtec με τη συνδρομή του προγράμματος ARTES (Advanced Research in Telecommunications Systems) της ESA.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ